Innovation er nøgleordet i fremtidens landbrug. Derfor er innovation også overskriften, når Agromek i samarbejde med NJF - Nordic Association of Agricultural Scientists og EurAgEng, åbner dørene til international konference om agro-innovation for tredje gang.

Konferencen finder sted sideløbende med Agromek i dagene den 27. og 28. november i MCH Messecenter Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at afholde konferencen sammen med Agromek, får vi en stærkere kobling mellem forskning, rådgivning og det sidste nye indenfor maskinbranchen. Derudover lægger konferencen og omgivelserne i høj grad op til at forstærke samarbejdet i de nordiske lande, siger Nils Bjugstad, der er NJFs koordinator for konferencen og professor ved Norges miljø- og biovidenskabelige universitet.

Konferencen stiller skarpt på at finde løsninger på fremtidens krav til landbrugssektoren verden over, og det passer rigtig godt sammen med Agromek, mener Agromeks direktør, Claus Hermansen:

- Vi glæder os meget over for tredje gang at kunne være medarrangør på konferencen om agro-innovation. Konferencen er med til at øge fagligheden på Agromek, og konferencens formål falder godt i tråd med de mange innovative løsninger indenfor landbruget, der præsenteres på messen, siger Claus Hermansen.

En del af konferencen bruger deltagerne på at besøge udvalgte udstillere på Agromek, og i år er der et område, de hos NJF ser særligt frem til at besøge.

- Vi glæder os især til at opleve området Agromania, hvor der udelukkende fokuseres på innovation, fortæller Nils Bjugstad og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De tidligere år, vi har besøgt Agromek, har været meget givende. Vi har fået indblik i den sidste nye indenfor avanceret forskning i landbrugsteknik og set de seneste nyheder indenfor landbrugsudstyr og løsninger.

- I det lange løb vil det kunne føre til mere brugbar forskning og innovation. Det er specielt vigtigt de kommende år med digitalisering af landbruget og den øgede anvendelse af højteknologi og big data, siger Nils Bjugstad.