Landbruget har med en tidligere socialdemokratisk minister i spidsen peget på ti forslag til at skabe mere vækst. Byggeriet har peget på de negative konsekvenser ved at fjerne håndværkerfradraget. Men der var intet i statsminister Helle Thorning Schmidts tale, der tyder på, at de to områder kan regne med, at regeringen vil imødekomme de to erhvervsområders ønsker.

I det hele taget fyldte det private erhvervsliv, der finansierer den danske velfærd, forbavsende lidt. Der var til gengæld masser af ros til overs for regeringens resultater.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Intet nyt om flere job

Og skulle nogen have drømt om, at statsministeren i sin nytårstale ville løfte sløret for en ny vækstplan, der kan skabe arbejdspladser i det private erhvervsliv, blev de skuffede.

De måske tusinder af håndværkere, der står til at miste deres job, efter at BoligJobordningen er fjernet, må erkende, at regeringen intet vil gøre for at sikre jobs og praktikpladser i de mindre virksomheder.

- I 2015 vil flere danskere mærke, at det går bedre. Vi har skruet ned for virksomhedernes afgifter og op for konkurrenceevnen. For det er godt for os alle sammen, når danske virksomheder har fremgang. Og vi bliver ved. Regeringen vil lægge nye forslag frem. Forslag, der skal skabe mere vækst, lød det fra statsministeren.

Men hun sagde intet om hvordan.

Jo, valgkampen er skudt i gang. Nu venter vi bare på, at statsministeren trykker på knappen.