Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kom tæt på bierne på Biernes Dag

Af Maskinbladet - 16. maj. 2019 KL. 14:50

Biernes verden er fascinerende, og deres arbejde med bestøvning af afgrøder og vilde planter er utrolig vigtig. Det synes FN også, og derfor er den 20. maj udråbt som FN's internationale bi-dag. Du kan i den forbindelse komme tæt på bierne i dit lokalområde

For at rette fokus på biernes vanskelige kår og deres store betydning for den globale fødevareproduktion, har FN valgt at udråbe den 20. maj som international bi-dag. Således også i Danmark, hvor biavlere rundt om i landet viser deres bier frem og opfordrer alle danskere til at blive mere bivenlige.

Biernes Dag markeres i dit lokalområde, når besøgsbigårdene slår dørene op og giver dig et indblik i biernes spændende verden. Du vil kunne høre om honningbierne, de mange arter af vilde bier og deres betydning for bestøvningen. Samtidig kan du få gode råd til, hvordan du bliver bivenlig til gavn for både honningbier og vilde bier. Måske kan du også få et praj om, hvor langt biavlerne er med årets honningproduktion.

FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, anslår, at 100 afgrødetyper udgør 90 procent af verdens fødevarer ? af disse er 71 bi-bestøvede.

Værdien af biernes og andre insekters bestøvning af afgrøder vurderes til at udgøre op mod 1 mia. kr. årligt i Danmark, og det er nok lavt sat, da det ser ud til, at insektbestøvning betyder mere for udbyttets størrelse, kvalitet og holdbarhed end hidtil antaget.

Hertil kommer værdien af insekternes bestøvning af naturens planter ? denne værdi kan ikke gøres op i kroner og øre, men den medvirker til at sikre mangfoldigheden af vilde planter, og til at sikre føde til fugle og vildt. Også haveejernes frugttræer og bærbuske nyder godt af de flittige insekters bestøvning. Der er derfor god grund til at interessere sig for de små flittige væsner.

Du kan læse mere om besøgsbigårdene i linket, hvor du også kan se, hvilke besøgsbigårde som afholder arrangementer på Biernes Dag

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame