ØkologiRådgivning Danmark holder grovfoderdag for blandt andet maskin- og handelsvirksomheder og på nuværende tidspunkt er 21 firmaer klar til at møde de økologiske landmænd med en stand på Vejgården I/S ved Varde, hvor arrangementet finder sted 15. maj. Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

- Det er dejligt med så stor en opbakning til et nyt initiativ. Der bliver masser at se på og opleve for de besøgende landmænd, uanset om man er interesseret i maskiner, frøblandinger, urter eller foder, skriver, Claus Østergaard, plantechef i ØkologiRådgivning Danmark i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidlige majssorter

En af de virksomheder, der udstiller på Økologisk grovfoderdag, er frøfirmaet KWS Scandinavia A/S, der er specialiseret i majsforædling.

KWS har nye, højtydende sorter med til de økologiske mælkeproducenter og majsdyrkere, fortæller Ken Brink, produktansvarlig, KWS.

- Det er tre meget tidlige sorter, der kommer hurtigt ud af starthullerne og formår at dække godt af for ukrudt i rækken - egenskaber, som ikke mindst økologer særligt har brug for, siger Ken Brink.

KWS's tidlige majssorter vil blive udsået på et demonstrationsareal på Vejgården I/S og er forhåbentlig kommet op 15. maj.