Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kom og se øko-køerne danse på Djursland

Af SSV - 9. apr. 2019 KL. 16:40

Vil du være med til at lukke de økologiske køer ud på frisk forårsgræs efter en lang vinter i stalden? Så ta' familien og madkurven under armen og kom med til den populære forårsfest for øko-køerne, Økodag, søndag den 14. april 2019.

Sidste år stod mere end 232.000 danskere klar rundt om græsmarkerne på økologiske gårde i hele landet, da stalddørene blev åbnet, og de ellevilde øko-køer dansede ud under åben himmel. Gårdene holder åbent fra klokken 10.00 til 14.00, og økologerne slår stalddørene op præcis kl. 12. På Djursland har du mulighed for at besøge to forskellige økogårde, som begge glæder sig til at tage imod de mange familier.

På Krogsagergård, Krogsagervej 1, 8960 Randers SØ, bor Lene og Lars med deres fire drenge, så med fire friske sønner går arbejdet let på gården. Familien købte gården i 1996, og der var den allerede økologisk. Det har den været siden slut 80'erne, og den var dermed blandt de første af sin slags i Danmark. Lars synes, at økologien giver gode muligheder for at bruge sit faglige håndværk som landmand ? og det er han rigtig glad for. På gården dyrkes 85 hektar økologisk jord. Der er også 70 røde, økologiske malkekøer, som bliver malket med malkerobot.

På Karensminde, Tangbakkevej 3, 8410 Rønde, bor Mikkel og Astrid med deres tre børn. De har overtaget gården fra Mikkels forældre, Karl og Lise, der købte gården for et kvart århundrede siden. Karensminde drives nu som et I/S mellem far og søn. I 1996 lagde Karl og Lise bedriften om til økologi ? den beslutning er hele familien glad for. Familien mener, at økologisk produktion er mere skånsom overfor den natur, de dyrker og lever af, og de ønsker at drive deres landbrug uden brug af sprøjtemidler, kunstgødning og GMO. På gården er der 180 økologiske jerseykøer, der glæder sig til at komme på græs.

På Danmarkskortet på www.økodag.dk kan du se, hvilke gårde der inviterer til Økodag, som gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og deres mejerier.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame