I dagene den 2., 3. og 4. juni ruller et Road Show for innovative landmænd henover Jylland og Sjælland.

Det er firmaerne CR Foderservice K.S., Gl. Buurholt Hovedgaard og Turbodan Danmark, der viser spændende, mobile løsninger til henholdsvis produktion af svinefoderblandinger, fremstilling af såsæd af eget korn og nedtørring af korn, frø og raps.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er her, det sker

Den 2. juni løber Road Showet af stabelen hos Erik Poulsen, Ågårdsvej 4, 8370 Hadsten. Her vil der desuden være mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med et anlæg til fremstilling af bioolie på basis af halm.

Næste dag, den 3. juni, går det løs hos Bo og Henning Glerup, Bygholmgaard, Møsvråvej 43, 6051 Almind.

Den 4. juni er det sjællændernes tur. Her kan man besøge Road Showet hos Brian Brix, Holmegaardens Svineproduktion ApS på Spånagervej 10, 4200 Slagelse.

Alle tre dage afvikles Road Showet i tidsrummet fra klokken 16 til 20.

På Road Showet vil der også være lejlighed til at få en snak med repræsentanter fra firmaerne Uno-X, DanVit, Unitron a/s, LFS Kemi og Emmelev. Desuden vil landboforeningerne LMO, KHL og Gefion være repræsenteret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mobil svinefoderfabrik

CR Foderservice K.S. vil på Road Showet demonstrere en af sine mobile svinefoderfabrikker, der selv suger råvarerne op, formaler og blander op til 12 tons svinefoder i timen og blæser det op i gårdens fodersiloer.

Landmanden fastsætter selv den helt nøjagtige formalingsgrad og fodersammensætning i forhold til den dyregruppe, der skal blandes til. Anlægget giver også mulighed for valsning af råvarer, hvis dette ønskes.

CR Foderservice K.S. betjener også svineproducenter med eget blandeanlæg. På disse bedrifter fremstilles der foderblandinger til satellitejendomme.

Mobiltørreri trækkes af traktor

Turbodan Danmark demonstrerer på Road Showet sit populære, traktortrukne mobiltørreri.

Mobiltørreriet fra Turbodan Danmark markedsføres i tre størrelser med plads til henholdsvis 15, 18 og 25 tons i hvede. Tørreriet kan tørre afgrøden fire til fem procent ned i timen ved en temperatur på 110-120 grader. Tørretemperaturen kan indstilles trinløst i området fra 0 til 120 grader, så der også kan tørres afgrøder til såsæd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at sikre en ensartet nedtørring, røres hele læsset igennem seks gange i timen med tre eller fire røresnegle, alt efter tørreriets størrelse.

Tørreriets blæser og generator drives via traktorens pto. Varmekilden er et oliefyr med en ydelse på 700-1.000 kW. Kapaciteten på den store blæser ligger i området 22.000-35.000 kubikmeter luft i timen, afhængig af model.

Mobil såsædsfabrik

Det tredje firma bag Road Showet er Gl. Buurholt Hovedgaard, der er kendt for at køre rundt til landmændene og producere såsæd af kundernes eget korn med mobile såsædsfabrikker.

Firmaet demonstrerer en af sine såsædsfabrikker og viser desuden en maskine, der kan blande gødning og såsæd, så begge dele kan udbringes i én arbejdsgang.

De mobile såsædsfabrikker fra Gl. Buurholt Hovedgaard foretager en hårdere oprensning af kornet. Det giver såsæd af en højere kvalitet end den normalt kendte. I øvrigt kan maskineriet omstilles til oprensning af korn til eksempelvis maltbyg.