Flere og flere køber et GPS-anlæg til traktoren, når de investerer i nyt grej, men hvordan sikrer man, at man får det optimale ud af de avancerede anlæg?

Det kan være en stor mundfuld at sætte sig ind i et nyt GPS-anlæg, og derfor tilbyder New Holland i samarbejde med Erhvervsskolerne i Aars en rækker kurser, hvor man som ny ejer af en traktor med GPS kan lære systemet at kende. Maskinbladet besøgte et kursus, der blev afholdt hos Lyngfeldt i Hadsten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det handler om, at kunderne kommer godt i gang med at bruge deres GPS-anlæg. Vi kører kurserne i løbet af vinteren, og jeg tror, at vi når at have omkring 300 deltagere igennem, forklarer Torsten Birk Nielsen, der er underviser på kurset.

De godt 16 deltagere brugte en dag på at blive klogere på GPS-systemet, og på programmet var blandt andet indkodning af marker og redskaber.

- Anlæggene bliver mere og mere moderne, og de kan flere ting. Det kan godt være en stor mundfuld at læse en lang manual, og derfor holder vi et kursus, hvor vi blander teori og praksis, siger Torsten Birk Nielsen.

Blandt deltagerne var der flere, der havde medbragt egen traktor, og resten kunne låne en hos Lyngfeldt, så alle kunne komme i marken og teste de ting, der var blevet gennemgået.

- Generelt hører vi, at folk er glade for kurset. Man undgår at lave mange af de begynderfejl, der ellers kan opstå, og det skulle gerne sikre, at kunderne får det optimale ud af deres anlæg allerede fra første dag, siger Torsten Birk Nielsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at GPS-systemerne er kommet for at blive, men det nytter ikke noget, hvis man kører rundt med et anlæg til flere hundrede tusinde kroner, som man ikke får glæde af.