Kolding Maskinforretning blev for nyligt adskilt fra afdelingen i Gravens, der under navnet Valtec Kolding fremover skal køre som en selvstændig forretning.

Forud var gået et generationsskifte, hvor den nuværende indehaver og administrerende direktør Henrik Thomsen var kommet ind, mens stifteren af Kolding Maskinforretning, Thomas Jørgensen, var gået på pension.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus er i dag på få, men stærke mærker som Claas, Amazone, Kverneland og Spearhead, og ifølge Henrik Thomsen har disse leverandører produkterne til at løse alle opgaver. Det handler nu om at gøre Kolding Maskinforretning stærkere via fokus og samtidig have de specialiserede medarbejde, som kan løse opgaverne korrekt og rettidig. Han er sikker på, at det vil komme forretningen til gode i det lange løb.

- Der ud over har vi gennemført et generationsskifte, så er vi et lille skridt foran nogle af vore kollegaer i branchen. Nogle af forretninger skal enten først igennem et generationsskifte eller vælge at lukke forretningen grundet manglende generationsskifte, siger Henrik Thomsen.

Ifølge Henrik Thomsen kunne en måde at udvide kundekredsen være at lave aftaler med nogle af de forretninger, der står over for et generationsskifte.

- Vi skal måske være en del af de kommende generationsskifter, der vil komme rundt om i landet, men det kan også være, at vi på anden måde skal ud og etablere markedsandele. Vi skal i hvert fald være stærkere, og jeg sidder nu og kigger på, hvilke muligheder der kan være, siger han.

Stor konkurrence

Kolding Maskinforretning blev etableret af Thomas Jørgensen tilbage i 1968. Det var i lejede lokaler på Buen 11 midt i Kolding, hvor konkurrencen dengang var stor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De første år var hårde, men efter noget tid kom der gang i salget - dengang var den mest solgte traktor IH 844.

Derefter fulgte nogle turbulente år, hvor Thomas Jørgensen først købte bygningerne og senere hele forretningen i Buen og videreførte den under navnet Kolding Maskinforretning.

Samtidig blev IH opkøbt af Tenneco-koncernen, der ejede David Brown og Case, og Thomas Jørgensen fortsatte som Case IH-forhandler.

I 1989 købte han afdelingen i Gravens, og forretningen kom til at hedde Kolding / Gravens Maskinforretning.

Med det ekspanderende salg blev forholdene i Buen 11 for snævre, og i 2002 blev der flyttet til Kolding Maskinforretnings nuværende beliggenhed på Ambolten 35 - en grund på 12.000 kvadratmeter og 3.600 kvadratmeter under tag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henrik Thomsen, der kom fra en stilling som produktchef ved Kverneland, overtog direktørposten i Kolding i oktober 2012.

Landbrug og kommune

Thomas Jørgensen nåede at fejre 40 årsjubilæum, inden han døde i december 2014.

Ifølge Henrik Thomsen lavede den gamle ejer handler helt til det sidste, og den arbejdsomhed og nærhed til kunderne lever videre i forretningen.

Kunderne er i dag en blanding af landbrug og kommune.

- Vi er fokuseret på to segmenter. Vi har landmanden og maskinstationen som hovedkunde, og så har vi den kommunale sektor: boligforeninger, anlægsgartnere og have-park, siger Henrik Thomsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Området går op til Horsens i nord, Haderslev i syd, i vest går det til omkring Brørup og lidt ind på Fyn i øst.

Forretningen råder over seks servicebiler og en ladvogn.

Om fremtiden siger Henrik Thomsen, at maskinerne bliver større, og det derfor i fremtiden i højere grad end tidligere handler om at komme af med det brugte:

- Maskinerne bliver større, og det stiller krav til os, for hvad gør vi med det brugte? Markedet er ikke overfyldt, men godt fyldt op. Vi skal være skarpe på, hvad vi tager i byt, og vi skal sørge for at få det brugte afsat, siger Henrik Thomsen, der fortæller, at man blandt andet finder agenter i Østeuropa.

Der er i dag ansat 22 i Kolding Maskinforretning.