På KMCs generalforsamling den 20. november 2015 kunne KMCs formand Peter C. Petersen præsentere et regnskab, der omsætningsmæssigt overgik rekordåret fra 2014 med 5 millioner kroner - helt præcist 1.094,6 millioner kroner. Til gengæld nåede indtjeningen på 75,6 millioner kroner ikke sidste års resultat på 109 millioner kroner. Alligevel tillod formanden sig at betegne resultatet som tilfredsstillende.

Den lavere indtjening er et resultat af, at hele Europa oplevede en god kartoffelhøst. Dette betød lavere markedspriser i forhold til året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produktionsrekord

KMC Gruppen satte i det forgangne år ny produktionsrekord. Dette kan ikke kun forklares ud fra gode vækstbetingelser. Den store produktion skyldes i lige så høj grad, at der blev tilplantet flere arealer og afspejler dermed den store opbakning blandt gruppens avlere.

Det lykkedes KMC Gruppen at afsætte store dele af den rekordstore produktion. Den øgede afsætning forklarer, hvorfor KMC, trods de lavere priser, kunne overgå omsætningen fra sidste års rekordniveau.

Store investeringer

Også i det forgangne regnskabsår har KMC haft et stort investeringsprogram, blandt andet en ny kæmpesilo i Karup, der vil blive taget i brug sidst på året. Investeringen er gennemført som led i KMCs vækststrategi.

Aktiviteten inden for kartoffelpulver, som repræsenterer et andet af KMCs forretningsområder, har ligeledes været påvirket af den gode kartoffelhøst i Europa. Takket være en effektiv produktion, præsterede denne forretning et resultat, der var bedre end forventet.

Økonomisk set forventer KMC, at resultatet i regnskabsåret 2015/16 bliver på niveau med indeværende år.