Vandløbsloven fra 1984 er på vej til at blive fornyet, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen bør arbejde videre med de gode råd, som et ekspertudvalg netop er kommet med.

Det mener Danske Vandløb i en pressemeddelelse, og bakker op om ekspertudvalgets anbefalinger. De går bl.a. ud på at kommunerne forpligtes til i fællesskab at have helhedsplaner for vandløb, og at klimatilpasning bliver det såkaldte tredje ben i formålsparagraffen til vandløbsloven. Hidtil har balancen været omkring afløb og natur.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Klimatilpasning skal have en fremtrædende rolle i den kommende vandløbslovgivning, og derfor er det afgørende, at den nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen fortsætter arbejdet med en reform af lovgivningen på grundlag af ekspertudvalgets meldinger. Det handler om, at vores byer skal sikres mod oversvømmelser, men det skal også ses i forhold til overløb fra rensningsanlæg og dermed i sidste ende miljøforholdene i byerne, siger formand for Danske Vandløb, Helge Danneskiold-Samsøe i en pressemeddelelse.