Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Klimasikring har førsteprioritet

Af Maskinbladet - 15. maj. 2018 KL. 13:45

Ministeren bør følge op på ekspertudvalgs rapport om ny vandløbslovgivning, mener Danske Vandløb

Vandløbsloven fra 1984 er på vej til at blive fornyet, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen bør arbejde videre med de gode råd, som et ekspertudvalg netop er kommet med.

Det mener Danske Vandløb i en pressemeddelelse, og bakker op om ekspertudvalgets anbefalinger. De går bl.a. ud på at kommunerne forpligtes til i fællesskab at have helhedsplaner for vandløb, og at klimatilpasning bliver det såkaldte tredje ben i formålsparagraffen til vandløbsloven. Hidtil har balancen været omkring afløb og natur.

- Klimatilpasning skal have en fremtrædende rolle i den kommende vandløbslovgivning, og derfor er det afgørende, at den nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen fortsætter arbejdet med en reform af lovgivningen på grundlag af ekspertudvalgets meldinger. Det handler om, at vores byer skal sikres mod oversvømmelser, men det skal også ses i forhold til overløb fra rensningsanlæg og dermed i sidste ende miljøforholdene i byerne, siger formand for Danske Vandløb, Helge Danneskiold-Samsøe i en pressemeddelelse.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame