Produktion af vinterhvede til udvikling af vodka skal være bæredygtigt og belaste miljøet mindst muligt. Det skal Datalogisk A/S være med til at sikre. Virksomheden har indgået en samarbejdsaftale med svenske The Absolut Company AB, som udvikler og producerer Absolut Vodka. Det skriver Datalogisk i en pressemeddelelse.

Hos The Absolut Company er der i høj grad fokus på at have en grøn profil. Den svenskbaserede virksomhed bruger udelukkende lokale producenter. Gennem dokumentation af indsatsen i marken, skal der følges op på målet omkring reducering af miljø- og klimapåvirkningen, når det gælder brugen af kemi og gødning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- At tage hensyn til miljøet er ikke bare vigtigt for os - det er essentielt for at kunne fortsætte med vækst og succes, siger Johan Blixt, Director Purchasing hos The Absolut Company AB. Han fortæller videre, at virksomheden har udviklet et produktionskoncept, som optimerer kvaliteten af vinterhveden samt minimerer brugen af gødning og sprøjtemidler.

På andre områder tænkes der også miljøvenligt. Produktionen af alkohol er CO2-neutral og gennem høj anvendelsesgrad af genbrugsglas, minimering af energi- og vandforbrug i produktionen, og transport med brug af biobrændsel minimeres miljøpåvirkningen. Når der distribueres verden over er skibsfart den foretrukne form for transport for således at udlede så lidt CO2 som muligt.

Datalogisk vil blandt andet være ansvarlig for løbende at levere opdateret materiale omkring krav til produktion af vinterhveden til The Absolut Companys database. Derudover er der selvsagt samarbejde omkring programmer, som skal bruges til selve online registreringen af anvendte sprøjtemidler og gødning. Hertil kan landmanden bruge programmerne Næsgaard Mark og Næsgaard Mobile.

- Vi er en velkendt og velrenommeret spiller på det svenske marked, siger Birger Hartmann fra Datalogisk og fortsætter:

- Det nye samarbejde bekræfter tilliden til vores produkter, og vi er rigtig glade for at kunne starte samarbejdet med The Absolut Company.