Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Klimaeffektive landmænd

Af Dan Bjerring, Christiansborg - 22. feb. 2016 KL. 16:00

Danmark er blandt andet nummer ét, når det gælder klimaeffektivitet i mælkeproduktion.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen redegør i et svar til Maria Reumert Gjerding for, at danske landmænd på flere punkter er blandt de mest klimaeffektive i verden:

- NaturErhvervstyrelsen har fra Aarhus Universitet fået oplyst, at der ikke findes direkte sammenlignelige studier for hele verden, men at det er universitetets vurdering, at langt de fleste lande uden for Europa har en højere udledning af drivhusgasser fra landbrugsproduktionen end Danmark målt per produceret enhed. Videnskabelige opgørelser for Europa, blandt andet J.P. Lesschen, viser, at Danmark er blandt de mest klimaeffektive lande i Europa, målt per produceret enhed, fortæller ministren.

Mælkeproduktion

Hun nævner specifikt, at Danmark er nummer ét med hensyn til mælkeproduktion. Nummer to når det gælder oksekødproduktion og nummer syv med svineproduktion:

- Danmarks placering skal ses i den sammenhæng, at mælkeproduktion og oksekødproduktion til sammen udgør mere end 70 procent af den samlede klimagasudledning fra landbrugssektoren i Europa. I Danmark står disse to sektorer for over 75 procent af den samlede udledning i landbrugssektoren. Herefter kommer svineproduktionen, som udleder 16 pct. af den samlede udledning fra landbrugsproduktionen i Europa, noterer Eva Kjer Hansen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame