Jakob Ellemann-Jensen (V) besøgte i dag landbrugets viden- og innovationshus Seges. Her fik han lejlighed til at høre om nogle af de løsninger, der er i spil til at nedbringe landbrugets klima-påvirkning, skriver Seges i en pressemeddelelse.

- Vi talte om løsninger og metoder, som allerede kendes i dag og er mere eller mindre udbredte i landbruget, men selvfølgelig havde vi særligt fokus på, hvordan vi får identificeret og skabt de løsninger og teknologier, som for alvor skal rykke os frem mod et klimaneutralt dansk landbrug i 2050. Og det var en meget vidende Jakob Ellemann, vi mødte, siger direktør Ejnar Schultz, som tog imod sammen med Seges' klimachef Hans Thysen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Jakob Ellemann roste landbruget for ambitionen om at være klimaneutral i 2050.

- Det er rigtigt godt med udmeldingerne fra landbruget og fra de landmandsejede virksomheder. Det er sådan, vi skal komme fremad. Den form for ansvarspåtagelse, synes jeg, er meget, meget positiv.

- Det er en god ide at have fast mål at navigere efter, men vi er også nødt til at have en plan for hvordan vi når i mål med de ambitioner, vi har, for der er ingen nemme løsninger eller lavthængende frugter. Verden har mere at lære af os i Danmark end omvendt pt, og det betyder, at vi skal investere massivt i at finde løsninger, siger Jakob Ellemann-Jensen.