Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Klager fik medhold i sag om §3-areal

Af esu - 12. feb. 2016 KL. 10:23

Jens Borg Jensen fik medhold i, at Naturstyrelsen havde udpeget et forkert areal som §3.

Klager fik medhold af Natur- og Miljøklagenævnet

Naturstyrelsen har gennemgået hele Danmark for at registrere § 3 områder og i den forbindelse har også Jens Borg Jensen fået et nyt areal udpeget som § 3. Det er han dog ikke enig i og derfor har han bedt kommunen vurdere arealet. Kommunen var enig med Naturstyrelsen i udpegningen, men det var Jens Borg Jensen stadig ikke og han påklagede derfor afgørelsen til Natur- og Miljøklagenævnet.

citat startcitat start

- Siden 2001 har arealet været i min markplan og jeg har gentagne gange haft det i omdrift, dvs. jeg har dyrket arealet.

- Jens Borg Jensen, landmand

citat slutcitat slut

Arealer som ikke har været i omdrift vil blive omfattet af beskyttelsen, hvis fotomaterialet på overbevisende måde sandsynliggør, at der er tale om en beskyttet naturtype.

Beskyttelsen efter § 3 gælder for søer og vandløb samt heder, moser og lignende, strandenge og strandsumpe samt ferske enge og biologiske overdrev. På disse arealer må der ikke foretages ændringer i tilstanden af de beskyttede naturtyper, hvis det har ligget urørt over en længere periode.

Har arealet været i omdrift, kan ejer fortsætte dette. Det betyder, at landmanden kan drive arealet, når han kan dokumentere, via luftfoto og arealtilskudsansøgning, at det dyrkes.

Uforstående

Jens Borg Jensen, som er ejer af arealet, har under hele sagen været uforstående overfor, at arealet pludselig skulle være omfattet af beskyttelsesloven.

- Siden 2001 har arealet været i min markplan og jeg har gentagne gange haft det i omdrift, dvs. jeg har dyrket arealet. Luftfotos viser jo også, at arealet ser opdyrket ud, siger Jens Borg Jensen.

I afgørelsen, hvor Jens Borg Jensen nu har fået medhold, lægger man vægt på, at luftfotos viser det opdyrkede areal flere år frem. På flere luftfotos fra årene 1999-2014 fremstår arealet med en meget ensartet struktur og det kan derfor ikke udelukkes, at arealet har været omlagt op til flere gange i den pågældende periode. Det er på denne baggrund, at klager fik medhold af Natur- og Miljøklagenævnet

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame