Vandområdeplanerne ? eller andengenerations vandplanerne - er anden del af de samlede danske vandplaner. Vandområdeplanerne skal være færdige og vedtaget den 22. december 2015, og de vil gælde frem til 2021. Nu opfordrer Kolding Herreds Landbrugsforening medlemmerne til at bombardere Naturstyrelsen med korte høringssvar.

- Vi er overbeviste om, at antallet af høringssvar er vigtigere end indholdet. Derfor har vi i KHL?s bestyrelse vedtaget at sende brev ud til over 1.000 medlemmer og kunder med opfordring til at indsende ultrakorte protesthøringssvar over andengenerations vandplanerne. Naturstyrelsen skal ganske enkelt tæppebombes med høringssvar fra landbruget, lyder det fra Thomas Hansen, bestyrelsesformand for Kolding Herreds Landbrugsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Katastrofale konsekvenser

Konsekvenserne af planerne kan blive katastrofale for dansk landbrug, lyder det fra KHL. Thomas Hansen påpeger, at landmanden risikerer at miste op til 40 procent af værdien af sin jord, og at følgerne af ikke at kunne dyrke jorden optimalt vil tvinge mange landmænd fra hus og hjem.

- I forbindelse med høringsrunden til første generation af vandplanerne oplevede vi, at flere tusinde fagligt velfunderede høringssvar, som landmændene sendte, kun blev taget meget lidt alvorligt af Naturstyrelsen, siger KHL-formanden.

- Vi ønsker ikke én gang til at bruge et hav af ressourcer på at lave detaljerede, individuelle høringssvar for blot atter at se landmændene blive til grin over for en styrelse, som ikke er sin opgave voksen. Men det er vigtigt, at landbruget klart og tydeligt markerer, at planerne er helt uacceptable for vores erhverv. Derfor opfordrer vi nu over 1000 medlemmer og kunder til at indsende ganske korte høringssvar, da få indsigelser alt for nemt vil kunne tolkes af Naturstyrelsen som en accept af vandplanerne, siger Thomas Hansen.

Standardsvar

Andengenerations vandplanerne er i offentlig høring frem til den 23. juni. I de flere end 1.000 breve, KHL udsender, ligger et fortrykt standardsvar med teksten ?Jeg siger NEJ til vandområdeplanerne?.

Svarene returneres i underskrevet stand til KHL senest d. 15. juni, og KHL sørger for at sende høringssvarene videre til Naturstyrelsen. På denne måde kan landmanden indgive høringssvar uden at spilde sin tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi opfordrer ikke blot landmanden men også hans naboer, bortforpagtere og andre jordejere til at skrive under på høringssvaret og sende det til KHL. Jo flere høringssvar jo bedre. Jeg er bange for, at Naturstyrelsen, som vi oplevede det i forbindelse med første generations vandplanerne, heller ikke denne gang tager svarene alvorligt. Men vi tror på, at en tæppebombning af styrelsen med korte høringssvar vil blive hørt som en bragende protest mod de vandplaner, der i værste konsekvens vil sende dansk landbrug i ruiner, lyder udmeldingen fra Thomas Hansen.

Ud over opfordringen til at bombardere Naturstyrelsen med korte indsigelser, udarbejder KHL i samarbejde med sine sydjyske naboforeninger et fælles fagligt gennemarbejdet og overordnet høringssvar, som sætter spørgsmålstegn ved hele det faglige grundlag for vandplanerne og anviser de økonomiske konsekvenser af planerne.