KHL trives og formår at tilpasse sig udviklingen i landbruget. Det skriver KHL i en pressemeddelelse.

- Der er rigtig meget at glæde sig over i Kolding Herreds Landbrugsforening. Samtidig med at de fleste af foreningens medlemmer havde et positivt 2017, øgede KHL omsætningen i rådgivningsforretningen og giver overskud. Efter sådan et år er det ekstra glædeligt at skulle aflægge formandsberetning i en landbrugsforening, som trives, og som forstår at tilpasse sig udviklingen, siger Hans Damgaard, formand for KHL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor efterspørgsel på KHL's rådgivning

Der er stor efterspørgsel på KHL's rådgivningsforretning, og omsætningen steg med 7 procent i 2017 til 49 millioner kroner. Foreningen kan på generalforsamlingen præsentere et resultat på 846.000 kroner. Dermed er målet om, at overskuddet skal være mellem 1 og 2 procent af omsætningen, nået.

- Vi kan absolut være tilfredse med regnskabet, og det var i det hele taget en positiv oplevelse af være landmand i 2017. Landbrugspakken gjorde det muligt at gødske optimalt, det smittede af på væksten, og de fleste landmænd i KHL's område fik trods en våd sommer høsten i hus på fornuftig vis. Både svine- og mælkeproducenter oplevede spiselige afregningspriser, og selvom kreditgiverne er flittige til at tage deres del af kagen, var 2017 et godt år.

Tilpasning til virkeligheden

- Men vi er traditionelt udfordret på flere fronter. Vejret har været en barsk modstander det seneste halve års tid, og vi oplevede sidste år, hvordan medier forsøgte at splitte landbrugsproduktionen og dermed landmændene i to skarpt adskilte grupper - "økologi" og "konventionel". Heldigvis forstår vi at holde sammen i landbruget, og i KHL er vi på forkant, når det gælder tilpasning, siger Hans Damgaard og hentyder til, at KHL's bestyrelse efter generalforsamlingen onsdag d. 14. marts hos KHL vil være reduceret med ét medlem. Det er en følge af vedtægtsændringen på sidste års generalforsamling, da det blev besluttet af reducere bestyrelsen fra 12 til nu ti medlemmer.

- Vi må erkende, at der bliver stadig færre og færre landmænd. Den udvikling skal vi naturligvis tilpasse os, og det afspejler sig nu i en mindre bestyrelse, siger Hans Damgaard.