Medlemmerne af Kolding Herreds Landbrugsforening får samlet set tilbagebetalt knap 900.000 kroner af foreningens overskud for 2018. Dette udgør cirka 27 procent af de samlede medlemskontingenter til KHL i 2019.

- Desuden har vi valgt at indføre en medlemsrabat per time fra 1. januar 2019. Denne medlemsrabat kommer til at udgøre cirka 25 procent af de samlede medlemskontingenter til KHL i 2019. Samlet svarer det til, at KHLs medlemmer får over 50 procent af deres årlige kontingentindbetaling for 2019 retur som overskudsdeling og medlemsrabat, siger Niels Peter Madsen, direktør i KHL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overskud smitter af på medlemmer

Efter et 2018 med tørke og faldende priser på landbrugsprodukter er KHL positive over deres overskud og er ikke i tvivl om, at dette skal komme medlemmerne til gode.

- I bestyrelsen har vi ikke været i tvivl om, at KHLs gode resultat bør smitte af på medlemmerne i form af overskudsdeling og medlemsrabat på nogle ydelser, siger Hans Damgaard, formand i KHL og fortsætter:

- Vores initiativ har stor symbolværdi i en tid, hvor forenings-Danmark har det svært. Det er vigtigere end nogensinde, at vi står sammen, også i landboforeningerne. KHL varetager medlemmernes interesser lokalt, men en stor del af medlemskontingentet til KHL går til Landbrug & Fødevarer, som arbejder for et samlet dansk landbrug. I KHLs bestyrelse har vi fokus på som minimum at opretholde medlemstallet og gerne få nye medlemmer. Det er essentielt for erhvervet, at størstedelen af landbrugsproduktionen er repræsenteret i Landbrug & Fødevarer via KHL og andre landboforeninger.

Kolding Herreds Landbrugsforening kan i år fejre 150-års jubilæum.