Bæredygtigt Landbrug har indledt en retssag mod staten, hvor man ønsker at bekæmpe de nye vandplaner. Nu har bestyrelsen i Kolding Herreds Landboforening (KHL) besluttet at opfordre Landbrug & Fødevarer til at gå med i sagen som biintervenient.

- Vi gør, hvad vi kan, for at lægge pres på vores organisation, så de bakker op om retssagen. Jeg tror, at når vi siger det højt, så bliver vi også hørt, forklarer Hans Damgaard, der er formand i KHL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For mange kan det måske lyde utopisk, hvis Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug skulle samarbejde, da der tidligere har været kold luft mellem de to foreninger. Det er dog nødvendigt med et samarbejde, mener Hans Damgaard.

- Mange af vores medlemmer har medlemskab i begge foreninger, og de ser stor værdi i det arbejde, som Bæredygtigt Landbrug udfører. Vi bliver færre og færre landmænd, og derfor går det ikke, hvis vi bliver spillet ud imod hinanden. Når vi ønsker, at L&F går ind i denne sag, sker det selvfølgelig også efter ønske fra mange af vores medlemmer. Jeg tror på, at det er vigtigt at lytte til, hvad der sker udenfor primærbestyrelsen, og i denne sag har vi mange medlemmer, der spørger, hvor L&F er henne, siger han og fortsætter:

- Når vi siger, som vi gør, er det ikke for at skabe splittelse. Jeg bakker fuldstændig op om den politiske linje, og den dialog man har, men vi mener også, at man godt samtidig kan have et juridisk spor.

Flere foreninger

Tidligere har vi her på Maskinbladet skrevet, at Mogens Dall, formand i LandboSyd, også mener, at L&F bør bakke op om retssagen. Det vækker glæde hos Hans Damgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er altid rart, at der er flere foreninger, der bakker op om det. Jeg ved, at det ikke nødvendigvis er populært på Axelborg, at vi nu melder ud, som vi gør. Men vores fornemmeste opgave er at varetage interesserne for KHLs medlemmer. Det kan godt være, at man har den rigtige strategi på den lange bane, men det hjælper ikke, hvis mine medlemmer falder fra undervejs, siger Hans Damgaard.

Hvis det viser sig, at opfordringerne fra lokalforeningerne ikke får Landbrug & Fødevarer til at deltage i retssagen, er det endnu ikke afgjort, hvad der så kommer til at ske.

- Jeg tror, at det ender med, at Landbrug & Fødevarer bakker op om det her. Hvis det ikke sker, må vi afgøre, om vi skal gøre det på egen hånd. er ikke en konfrontation mod L&F - tværtimod. Men det drejer sig ikke om at være populær. Det drejer sig om, at vi bliver nødt til at få lavet en konsekvensberegning af vandplanerne. Det er det vigtigste, siger Hans Damgaard.