Alle hestekræfter slippes løs ud når de nyeste John Deere-traktorer prøver kræfter med det helt tunge grej fra Köckerling

Det er Mejlby & Vilsgaard, Köckerling og Limagrain, der inviterer til kernemajsdag på Vonsmose lidt syd for Haderslev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På dagen vil der være mulighed for at se nærmere på kernemajs med fokus på sortsvalg, høst, stubbearbejdning og opbevaring.

Det er planen, at Vonsmoses John Deere s690i skal høste majsen på dagen.

Mejlby & Vilsgaard vil køre med forskellige John Deere R-modeller. Desuden vil Mejlby & Vilsgaard gennemgå plukkebordet og opsætning af mejetærskeren til høst af kernemajs.

Der køres med:

Artiklen fortsætter efter annoncen


-         John Deere 6210R,  John Deere 7310R, John Deere 8370R og en S690 model - dog ikke en i model, der høster.

- I modsætning til helsædsmajs er det lovligt at udføre jordbearbejdning efter høst af kerne- og kolbemajs. I Tyskland har problemerne med majshalvmøl været kendt gennem længere tid, og i sæsonen 2014 er skadedyret nu så udbredt i Danmark, at man ikke længere har tal på hvor mange marker der er angrebne. Majshalvmøl kan kun bekæmpes effektiv, hvis den efterladte majsstængel ødelægges. Ellers vil majshalvmøllet overvintre i stænglen og være klar til at angribe majsen sommeren efter, står der i en pressemeddelelse.

Tung discharve

Köckerling har brugte erfaringer fra Tyskland til at udvikle en af markedets tungeste discharve. Köckerling vil på dagen vise Rebell-discharven frem.

Discharven fås i udgaver på 5, 6 og 8 meters arbejdsbredder. På dagen køres der med 6 meter udgaven.

Opbygningen er ligesom Vector og Master harverne, hvor arbejdsdybden stilles hydraulisk fra kabinen på dybdehjulene forrest i kombination med STS-pakkeren bagerst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

STS-pakkeren har store 620 millimeter dobbelte rulleskær. Det er en meget kraftig og tung harve, da seks-meter versionen vejer 8,8 ton. Discharven er dermed ideel til bearbejdning af majsstubben.

Rebell harven præsenteres også i en Classic udgave på 4,1 meter arbejsbrede. Classic modellen er en liftophængt lettere udgave der egner sig til såbedstilberedning og stubbehandling lige efter høst. Rebell Classic får også lov at prøve kræfter med majsstubben på Vonsmose.

Ud over de nye harver vil der også fremvises Köckerling Allround harve, Vonsmoses Vector harve og Ultima såmaskine.

Hvis vejret tillader det vil Vonsmose så vinterhvede efter majsen.

På dagen gennemgås også opbevaringsmetoder for kernemajsen og driftsleder Peter Kjær vil fortælle om erfaringerne med kernmajsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangementet afholdes på Vonsmosevej 12, 6100 Haderslev.

De starter kl. 10.30 og kl. 13.00 serveres der Gullasch-suppe.