Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kendt maskinhandler fylder 70

Af Rasmus Dalsgaard, rd@fbg.dk - 11. aug. 2017 KL. 14:15

Oluf Poulsen, Herborg Smede- og Maskinforretning, runder 70 år onsdag den 16. august.

Der er ikke udsigt til, at maskinhandler Oluf Poulsen sætter tempoet ned i nærmeste fremtid, selvom han på onsdag fylder 70 år.

Den kendte maskinhandler har ganske vist kun en mindre ejerandel i virksomheden, som de seneste år har gennemført et generationsskifte, så Herborg Smede- og Maskinforretning i dag har en ung ejerkreds med en gennemsnitsalder på lidt over 40 år.

Alligevel arbejder han videre i højt tempo i firmaet.

Møde med mennesker

Det er særligt mødet med mennesker, som er den store drivkraft, og det opnår han blandt andet ved at køre ud til kunder og aflevere maskiner.

Men også arbejdet med jern i form af klassiske smedeopgaver er en stor passion for Oluf Poulsen.

En af de øvrige indehavere, direktør Keld Andersen, fortæller, at Oluf Poulsen for to år siden fik en ny lastbil, som snart runder 170.000 kilometer.

- Oluf elsker at køre og komme ud til kunderne, og det er også ham, der henter mange af de maskiner, vi importerer fra Holland, fortæller Keld Andersen og tilføjer, at Oluf næsten aldrig er hjemme.

Buschauffør

Men de mange kilometer i lastbilen er tilsyneladende ikke nok til at tilfredsstille Oluf Poulsens køreglæde og lyst til at møde mennesker.

De seneste otte år har han som en slags hobby kørt bus for Herborg Turistfart, og det er et job, der efterhånden også griber lidt om sig, for Oluf Poulsen elsker at snakke med folk, og mange foreninger og rejseselskaber beder derfor nogle gange om at få Oluf Poulsen som chauffør.

Begyndte i 1975

Oluf Poulsen overtog sammen med hustruen Birthe den lokale landsbysmedje i Herborg den 1. marts 1975. På det tidspunkt var der en enkelt ansat.

Et år efter overtagelsen fik forretningen John Deere-forhandling, fordi der kørte en enkelt John Deere i området, som Oluf Poulsen skulle skaffe reservedele til - og så blev han forhandler.

- Vi kom godt fra start og solgte otte traktorer det første år, og fem af dem var i ren handel. Så det var en god start, har Oluf Poulsen fortalt.

Gode år før krise

Han har tidligere beskrevet årene fra 1975 til 1980 som nogle gode år.

- Men så kom landbrugskrisen i begyndelsen af 1980'erne, men da tjente vi også penge. Vi købte en del maskiner på gårdene, og det var en god forretning, for der var mange flere købere den gang, som vi kunne sælge dem til, har han fortalt.

Han har præsteret at købe en hel maskinpark en søndag formiddag og så have alle maskinerne afsat til middag.

I 1978 flyttede virksomheden til den nuværende adresse i Herborg, og i 2012 indgik Herborg- Smede- og Maskinforretning i John Deeres nye forhandlerstrategi.

Generationsskifte

Den 1. januar 2001 blev der indledt et glidende generationsskifte, hvor sønnen Jens Poulsen og svigersønnen, Keld Andersen, hver overtog en tredjedel af virksomheden.

I 2012 solgte Oluf og Birthe Poulsen 20 procent af deres ejerandel til de daværende ejere af Farre Smede- og Maskinforretning, Jakob Pedersen og Lars Henrik Hansen, som i samme forbindelse blev en del af Herborg Smede- Og Maskinforretnings ejerkreds. Og i 2015 blev Martin Hjort Kongsgaard medejer og ansvarlig for afdelingen i Struer.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame