Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kemi for en halv million stjålet

Af Morten Damsgaard - 17. maj. 2019 KL. 16:15

Tyve løb med nyleveret kemi - primært til kartofler.

Sammen med tyveri af GPS-anlæg fra omkringliggende bedrifter, så fik Jacob Vestergaard nær Sunds i det midtjyske stjålet kemi for en halv million, natten til torsdag den 16. maj.

- Tyveriet er sket efter klokken 22 onsdag den 15. maj og inden torsdag morgen den 16. maj, fortæller Jacob Vestergaard.

- Det er så frusterende som noget kan være, fortæller den fortvilet landmand, som netop havde modtaget fire ton kemi og låst det inde i en 20 fods container i et maskinhus.

- De må godt nok have været mange om det, for det tog mig tre til fire timer at sætte det hele plads i containeren, så hvordan de har båret sig ad er en gåde - men det hele er i hvert fald væk.

Jacob Vestergaard fortæller, at det primært var kemi til behandling i kartofler, som nu er forsvundet. Det samlet beløb ligger på den gode side af 500.000 kroner.

- Jeg synes det er meget mistænkeligt, at straks efter jeg har fået leveret kemi, så forsvinder det, men politiet har desværre ikke mange spor at gå efter i sagen, fortæller han til Maskinbladet.

Ingen GPS-anlæg rørt

Ved siden af maskinhuset med den aflåste container stod der traktorer med GPS'er, som tyvene overhovedet ikke har rørt.

- I det primære maskinhus er der også alarm og bevægelsessensorer monteret, men om det har haft indflydelse er svært at sige, fortæller den midtjyske landmand.

GPS-udstyret hos Jacob Vestergaard er AG Leader. Én af nabobedrifterne, som også have tyve på besøg samme nat, fik netop stjålet et AG Leadersæt sammen med et John Deere autostyringssæt.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame