Svinekotelet med stuvet hvidkål, farserede porrer med æbler, og andesteg med kål er nogle af de måltider, som er med i opløbet om at blive kåret til Danmarks nationalret. Fødevareminister Dan Jørgensen har sat fokus på danskernes madkultur, og nu skal danskerne så stemme om, hvilken opskrift, der fortjener at blive valgt til nationalret.

Hos Karolines Køkken, der i over 50 år har smagt, testet og udviklet opskrifter, har leder Tove Færch allerede et godt bud på, hvilken af de 24 retter, der vil løbe af med sejren - nemlig den klassiske hverdagsret "boller i karry", der er nomineret af kokken Michael Larsen fra Østjylland. På Karolines Køkkens opskriftsite, der har over to millioner besøgende hver måned, ligger boller i karry nemlig på tredje år i top tre over de mest søgte retter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi tror på boller i karry. Af de næsten 4.500 opskrifter, der ligger på vores opskriftside, er den konstant i top tre over hverdagsretter. Den lever nemlig op til det, vi ved, at danskerne godt kan lide, når de skal lave mad. Den er velkendt og tryg at gå til, både når man skal købe ind og tilberede retten, fortæller Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Solid ret

Tove Færch har også sine argumenter på plads, når hun skal fortælle, hvorfor boller i karry er hendes personlige favorit.

- Vi kan se, at de mest populære opskrifter er dem, der indeholder solide kulhydrater i form af kartofler, ris eller pasta, en god sauce og også gerne et touch af velkendte krydderier uden en alt for kraftig smag. Alt det har boller i karry, så det vil slet ikke undre mig, hvis det bliver den, der bliver valgt til nationalret. Men vi følger afstemningen i spænding, siger hun.

I de kommende uger vil der blive afholdt regionale afstemninger, hvor de 24 nominerede retter vil blive skåret ned til otte finalister, som alle danskere kan stemme på. Den endelige vinderret bliver offentliggjort 20. november.