For et år siden viste en stikprøvekontrol, at ansøgninger om EU-støtte fra Landbrug & Fødevarer var spækket med fejl. L&F regnede dengang med, at regningen for fejlene ville ende på 28 millioner kroner, men nu er det beløb steget til mellem 55 og 60 millioner kroner. Det skriver Jyllands Posten.

Det er 13 projekter under Videncenter for Svineproduktion, der har været ramt af de systematiske fejl, som nu ender med at koste op til 60 millioner kroner i bøder, tilbagebetaling og andre udgifter. NaturErhvervstyrelsen har gennem hele 2014 kigget projekterne efter i sømmene, og de foreløbige resultater får nu L&F til at forvente en endnu større regning end hidtil.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er udtryk for dårlig administration og der er ingen fornuftige undskyldninger for det, der er foregået. Vi bruger lige nu mange ressourcer på at opbygge systemer, som kan sikre, at det her forløb aldrig gentager sig, siger Jan Mousing, som dog understreger, at der ikke er nogen, der har taget af kassen i forbindelse med de mange fejl.