Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kæmpe frivillig indsats bag DM i traktortræk

Af Maskinbladet - 6. sep. 2018 KL. 08:00

100 frivillige fra LandboUngdom arbejder hårdt for at skabe det bedst mulige DM i traktortræk, der afholdes lørdag den 8. september på Landsskuepladsen i Herning.

DM i traktortræk er et show og en fest for alle trækkere og tilskuere, men det er også hårdt arbejde for en stor gruppe frivillige.

I alt vil 100 frivillige hjælpere fra LandboUngdom Region MidtVest være involveret i afholdelsen af kulminationen på et år med mange lokale og regionale traktortræk-stævner i LandboUngdom.

Det hårde arbejde er dog ikke noget, der får de frivillige til at beklage sig. Tværtimod.

- Det er helt vildt fedt at være en del af, og det har ikke været noget problem at skaffe frivillige. Det er helt unikt at få sådan et stævne op at stå, og det giver et fedt sammenhold, fortæller Lasse Højbo Jansen, der selv er frivillig og koordinerer den samlede frivillige indsats til DM.

- Alene kan man noget, sammen kan vi dele. Der er virkelig en gnist hos de frivillige, og mange får nye venner og oplever et nyt fællesskab, tilføjer han.

Ansvar fordelt på mange skuldre

Ifølge Lasse Højbo Jansen er en af grundene til den store glæde blandt de frivillige, at man i forberedelsesfasen har fordelt ansvaret i forskellige udvalg. Der er udvalg med ansvar for banen, stævneareal, fest, PR og markedsføring, sponsor og forplejning.

-Vi har villet placere ansvaret og arbejdet på så mange skuldre som muligt, så det ikke bliver for tungt eller for træls for nogen, siger Lasse Højbo Jansen, der ligesom fire andre af de mest dedikerede frivillige har taget ferie fra tirsdag og frem til stævnet for at sætte op og gøre klar.

Håb om 5000 tilskuere

Værtsskabet for DM i traktortræk går på tur mellem LandboUngdoms regioner, og i år er det Region MidtVest, der arrangerer det store event.

- Jeg har været med til rigtig mange DM-stævner, og jeg er sikker på, at det i Herning bliver ét af de bedre. Forholdene ved messecentret er simpelthen perfekte, og vi håber på op mod 5.000 tilskuere, siger Lasse Højbo Jansen.

Den frivillige indsats bliver hjulpet godt på vej af sponsorer. Maskincentrum i Aulum og Case IH er hovedsponsor, og Kramp har doneret 100 hjælpertrøjer.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame