Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Jyske Markets: Sojakomplekset kom under pres

Af JOF - 28. mar. 2019 KL. 14:05

Dagens afgrødekommentar sætter fokus på Suedzucker regnskab og markedets frygt for overudbud, der presser sojaskå mod laveste niveau i halvandet år.

Dagens afgrødekommentar:

?Selvom Suedzucker kom ud med et regnskab, som var i overensstemmelse med analytikernes forventninger, så blev den tyske sukkergigant straffet på børsen og faldt med godt 11 procent. Faldet skal ses i lyset af en markant nedjustering af forventningerne til indtjeningen i 2020, en forventning som lå på godt halvdelen af, hvad analytikerne havde forventet. Med et sukkermarked, som stadigvæk er præget af et markant overudbud, forventer virksomheden således også stor usikkerhed omkring den fremtidige indtjening i virksomhedens sukkerdivision. Selvom virksomheden allerede har mindsket sine sukkerroearealer med 5-10 procent, så er man stadigvæk nødsaget til at iværksætte et omfattende sparreprogram med blandt andet nedlukning af fabrikker med mere som konsekvens af et vigende marked. Dette kommer også på trods af, at vi har set sukkerprisen fortsætte sin stigning i det nye år. År til dato er sukkerprisen steget i omegnen af seks procent, mens vi nærmer os en stigning på 15 procent fra bunden tilbage i september 2018. Vi skal formodentlig se en større koordineret indsats på udbudssiden fra de store europæiske aktører, førend vi for alvor kommer til at se en positiv afsmitning på priserne fra europæisk hånd.?

?Sojakomplekset kom igen i går under pres forud for fredagens kvartalsvise lagerstatus på de amerikanske afgrøder fra USDA. Det er således frygten for overudbud, der fylder mest hos markedsdeltagerne, og knap så meget de ugunstige vejrforhold i USA. Priserne på sojaskrå nærmer sig det laveste niveau i halvandet år, og der skal en gedigen overraskelse til på fredag for, at vi ser en vending i den negative stemning, der hviler over sojakomplekset. En anden trigger for priserne kunne også være forhandlingerne mellem USA og Kina, som går i gang i dag, når topforhandlere fra begge parter mødes i Beijing. Det har efterhånden været et tema i kommentaren en del gange, men det er utvivlsomt også det, der ligger den største hånd over sojakomplekset i en tid hvor svinepest med mere prøver at trække billedet i en anden retning.?

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame