Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: De ugentlige tal for salget af amerikansk soja, hvede og korn blev offentliggjort i går, og det var ikke imponerende mængder, der forventes at blive afskibet fra de amerikanske havne på baggrund af salget i den foregående uge. Et kombineret salg af de tre afgrøder på blot 1 million tons var i den grad med til at skuffe markederne, som havde forventet mere. Sammenlignet med salget i samme uge sidste år, hvor man solgte 2,6 millioner ton, så udgør salget i denne uge kun 40 procent. I den forbindelse spekuleres der i hvorvidt der vil komme revisioner af de samlede forventninger til eksporten af majs og soja i forbindelse med den kommende WASDE rapport, som offentliggøres 12. august.

Vejrmæssigt har udsigten til regn og mildere temperaturer i kornbæltet skabt fornyet optimisme på de amerikanske udbytter, da sandsynligheden for at varmen skulle gå ud over udbytterne er faldende.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De skuffende tal for de amerikanske salg kombineret med det "dårlige" vejr var med til at presse priserne på især majs og hvede på den amerikanske børs. Hveden faldt med 2 procent og er nu faldet med 10 procent fra toppen, og samme billede tegner sig for majsen, som også faldt med 2 procent, og samtidig også i omegnen af 10 procent fra toppen. Faldene er dog afløst af små stigninger her til morgen, efter et telefonmøde i går mellem de stridende parter i handelskrigen ikke endte med, at nogen smækkede røret på.

Det amerikanske analysehus planalytics hæver deres forventninger til afgrødeudbytterne på både hvede, majs og sojabønner. Største stigning i forventningen var til majsen, hvor man forventer udbytter på 167,70 bu/acre, mod 166,40 bu/acre ved sidste forecast. For sojabønner steg forventningen fra 46 - 46,30 bu/acre mens hveden steg fra 47,30 - 47,60 bu/acre.