Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: Det har igennem en periode været et mere eller mindre nyhedsforladt afgrødemarked, som vi har været vidende til, og gårsdagen udviklede sig ikke meget anderledes, førend vi nåede hen på aftenen. Den amerikanske finansminister Mnuchin var ude med positive meldinger i forhold til det kommende møde med den kinesiske vice PM omkring nedsættelse af tarifferne på kinesiske varer - faktisk helt at fjerne dem fra nogle. De positive meldinger var med til at starte en positiv stemning på markederne, og vi så et løft i både hvede- og sojapriser. Fronterne er dog stadigvæk kridtet hårdt op, og den knapt så venligt stemte fløj agiterer for, at en sådan udmelding udelukkende viser svaghed i forhandlingerne med kineserne.

Fra russisk hånd bekræftede man igen i onsdags, at der ikke vil blive implementeret yderligere eksportrestriktioner, men det vurderes dog, at man stadigvæk vil holde et tæt øje med de indenlandske priser, som på rekordtid er kommet blandt de dyreste i verden. På grund af det høje indenlandske prispres må det vurderes, at forbruger- og lobbyorganisationerne også kigger mod øget indsats for at få implementeret en form for eksportrestriktioner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De indonesiske palmeolielagre faldt til det laveste niveau siden marts 2018, drevet af et mindre output fra de lokale producenter. Endnu en prispositiv nyhed, som får palmeolien til at stige til det højeste niveau siden oktober 2018. Palmeolien er steget med godt 12 procent siden bunden tilbage i november, og rent teknisk er den brudt uf af den negative trendkanal der startede tilbage i slutningen af 2017.

Den brasilianske høst er godt i gang, og tempoet vil kun stige hen over den næste måneds tid, men de fysiske priser i det tørkeramte land handler med rabat til de amerikanske kvoteringer. Det er stadigvæk en fin balancegang, og en aftale mellem de stridende parter i handelskrigen vil lægge et yderligere pres på priserne, da det må forventes at få den effekt, at kineserne igen favorisere de amerikanske varer. Vejrudsigten ser igen knap så favorabel ud, og med et ellers nyhedsforladt marked, så vil det i høj grad være en af de parametre som markederne kigger på.