Mellem 90 og 95 procent af de kartofler som forarbejdes på kartoffelmelsfabrikkerne går til eksport. En tredjedel går til Asien alene, og selvom Kina er et stort marked, så fortæller Jens Helmer Larsen, som netop er tiltrådt som regionaldirektør for Kartoffelmeldsventralen, Asia Pacitic til Børsen.

- Kina er et vigtigt og fremtidigt marked, men lige nu er regionale fokus Sydkorea og Japan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Instant noodles er meget populært i verden netop nu, og er færdig lavet nudler, som blot skal have kogende vand hældt over - så er de serveringsklar.

Denne fastfood nudelsuppe stammer fra Asien og produceres meget i Sydkorea. Nudlerne fremstilles af hvedemel, men kartoffelstivelse indgår i processen, da de tørrede nudler ellers ikke vil blive bløde og elastiske, når de bliver varmet op igen.

- Udover at kartoffelstivelse binde tingene sammen, så har den også den egenskab, at den bevarer kødsaften i eksempelvis en pølse og giver den en tekstur, som giver en god mundfornemmelse, fortæller Jens Helmer Hansen.