Når Julie Korsgaard vil noget så gør hun det, også selvom det er utraditionelt.

Hun har fået læreplads blandt landbrugsmaskiner, havetraktorer og reservedele hos Dansk Maskincenter, DMC i Odder. At det er en mandsdomineret branche skræmmer hende ikke. Den er straks være med kunderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt klart en udfordring at være kvinde i denne her branche, fordi kunderne forventer, at det er en mand, siger Julie Korsgaard.

Skepsissen har ikke vippet hende af pinden, og hun er nu på sit andet år i uddannelsen

- Der er nogle, der synes det er sejt, mens andre bliver meget forvirrede over, at jeg er en kvinde. De er ikke sikre på, at jeg ved, hvad jeg snakker om, siger hun.

En mand, tak

Nogle kunder er meget skeptiske og forlanger en mandlig kollega, mens andre hutigt finder ud af, hvad hun efterhånden kan, og at viden ikke sidder i et køn.

- Lige i starten var der nogle kunder, der bad om en mand, og det slog mig lidt ud. Jeg er jo kun elev og skal jo lige lære det, nu har jeg styr på det, og det slår mig ikke længere ud. De skal bare give mig lov, så skal jeg nok vise, at jeg godt kan, siger Julie Korsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun er ved at uddanne sig som handelsassistent med speciale i landbrugsmaskiner og har også en landbrugsuddannelse i bagagen, som hun med fordel kan bruge i arbejdet med reservedelene, for så kan hun prioritere og har en forståelse for, hvad der sker i landbruget.

- Nogle bliver overraskede over, at jeg rent faktisk kan hjæpe dem, og at jeg har styr på det. Det er fedt, når jeg så finder det rigtige til dem, siger hun med et smil.

Julie Korsgaard er egentlig fra Thy, og hun tog gerne turen sydpå for at lave lige, det hun drømmer om.

- Jeg ville gerne prøve noget andet, men jeg kunne altså ikke slippe landbruget helt, så det her var oplagt, siger hun.

De fleste tager godt imod hende og især hendes kolleger er et plus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Har man skønne kolleger som jeg og en god arbejdsplads, så går det nok, siger hun.