Selvom man er vokset op med en far, der er landbrugsmaskinmekaniker, er det ingen selvfølge, at trangen til at skrue i store maskiner er i blodet.

- Men det har altid interesseret mig, så jeg begyndte som fejedreng hos den lokale ma-skinhandler tidligt, forklarer Martin Brandbyge Teilmann, som har modtaget Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat på 5.000 kroner hos Horsens Maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Efter jeg kom i lære har jeg både skruet i traktorer, redskaber og mejetærskere, fortæller han.

Hans uddannelse i faget er derfor alsidig, og siden han fik svendebrevet i august 2015 har han arbejdet som svend hos Horsens Maskiner. Men det slutter snart.

På arbejde i udlandet

Som landbrugsmaskinmekaniker står verden åben, blandt andet fordi man også skal kun-ne forstå engelsk for at være i faget.

- Jeg har været på arbejde to uger i Afrika og var sidste efterår to en halv måned i Austra-lien for at høste, fortæller Martin Brandbyge Teilmann.

Med alle de erfaringer i rygsækken føler han sig nu klar til at blive selvstændig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det starter jeg med fra 1. marts, og håber så på, at der også er kunder til mig, siger han. Bliver hans arbejdskalender ikke fyldt op, har han aftalt med Horsens Maskiner, at de ger-ne vil hyre ham ind efter behov. Så den talentfulde landbrugsmaskinmekaniker skal nok blive beskæftiget med det, han holder mest af, nemlig at skrue i landbrugsmaskiner.

Eksamen med 12

- I indstillingen af dig lagde vi mærke til, at du får ros for at være selvstændig, at gå efter kvalitet i arbejdet samtidig med, at du er god til at håndtere kunderne, påpegede bestyrel-sesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening og maskinhandler Lars Jensen, Vejle.

- Du har altid været god til at søge viden og svar på nye udfordringer. Desuden har du et godt humør og er nem at omgås.

- Alt det blev bekræftet med dit 12-tal ved eksamen som landbrugsmaskinmekaniker, ud-dyber værkfører Henning Sørensen, Horsens Maskiner.