Den 11. december besøgte to udsendte Kverneland-medarbejdere Bredballegård i Mårslet. Innovationsprojektet, der strækker sig over tre uger, er en gentagelse af sidste års succes.

Kulminationen på projektet bliver, når eleverne skal fremlægge projekterne for Kverneland i Kertemine den 4. januar. Eleverne samarbejder i grupper, og deres pitch til Kverneland er selve opgaven. Der er altså ingen skriftlig rapport. Landmandseleverne, som er længst i deres forløb, har dog også en mindre skriftlig opgave. Den konkrete opgave går ud på, at eleverne skal udvikle tiltag til eller noget omkring smartfarming til fremtidens skårlægger til brug på maskinstationer og landbrug. I bedømmelsen vil der blive lagt vægt på, at forslagene reelt er innovative og anvendelige samtidig med, at de selvfølgelig skal kunne levere en reel værdi og kunne blive en god forretning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi indgår ofte i samarbejde med universitetsstuderende, som giver os nye perspektiver på vores produktudvikling. Da vi sidste år for første gang indgik et samarbejde med JU, vidste vi ikke helt hvilket niveau, vi skulle forvente. Men det blev gjort til skamme, da de var yderst velovervejede i deres argumentation. Flere kom endda med udførlige tegninger, selvom det ikke var noget krav i opgaveløsningen. Fordelen ved at lave et samarbejde med landbrugs- og JMF-eleverne, er, at de har en helt anden praktisk erfaring kombineret med en indsigt i den allernyeste maskinteknologi, som er yderst brugbar viden for os, fortæller Jan Vestergaard Madsen, der er leder af designafdelingen i Kverneland.

Ifølge produktspecialist Mathies Tang-Jensen fra Kverneland, er der flere gode grunde til, at Kverneland har indgået samarbejdet.

- Det var helt klart en øjenåbner, at de kom med så værdifuldt input til os. Derudover er det også en unik måde for os at scoute efter nye talenter til vores virksomhed. Det giver os samtidig en øget synlighed blandt fremtidens brugere af vores produkter og et stærkere netværk i en relativ lille branche.

Et hold af ingeniører og produktfolk fra Kverneland vil være til stede til elevernes fremlæggelse. De vil præmiere det hold, der kommer med det bedste og mest gennemarbejdede projekt. Innovationsprojektet er en del af elevernes afsluttende forløb på uddannelsen. De bliver færdige i henholdsvis januar og marts.