Joskin har den nye Tornado3 møgspreder med på Agromek, og det første eksemplar af den grønne og gule spreder er allerede solgt til Koch's Maskinstation ved Varde. Det er første gang, at Joskin viser den nye møgspreder offentligt i DAnmark.

Tornado-serien går fra 11 til 24 kubikmeter, og Joskin fortæller, at serien målrettet henvender sig til maskinstationer. Serien leveres enten med enkelt aksel eller boogie og læssehøjden på sprederen er enten 1,13 meter, 1,37, 1,57 samt 1,82 meter afhængigt af modellen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Folk på messen har været nysgerrige og spurgt ind til sprederen, men jeg tror, at mange danskere har set maskinen før, da danskerne rejser meget ud i verden til andre messer, siger Christophe Bultot, der er salgschef for ansvar for det danske marked hos Joskin.

På Agromek viser Joskin T6013/16V-modellen frem, som er en enkelt akslet spreder frem med to horsintale spredevalser. Joskin har udover møgsprederen også solgt en kvægvogn på Agromek.

Sikkerhed på vejen

Derudover kan man på Joskins stand opleve Duo-Cover, der er et hydraulisk net til overdækning af Silo-Space frakørselsvogne samt Drakkar afskubbervogne. Dette reducerer spildet af ensilage ved kørsel med høj hastighed på landevejen. Samtidig beskytter det også afgrøderne i vognen mod forurening fra omgivelserne.

- EU laver hele tiden skrappere og skrappere regler for forurening af fødevarer, så jeg tror, at der kan være et godt marked for produktet, siger Christophe Bultot.

Nettet drejer 270 grader fra vognens sider til toppen af vognen ved hjælp af de to hydrauliske motorer, som er placeret i forenden af vognen. Nettet udglatter læsset, hvis der er top på, men samtidig forhindrer systemet også, at man kører med en overlæsset vogn, da man så ikke kan lukke nettet.