Professor Lis Wollesen de Jonge fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er udnævnt til Fellow i Soil Science Society of America (SSSA).

Prisen blev overrakt ved en ceremoni ved det årlige internationale møde for jordforskning, der blev holdt i Californien i januar 2019.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lis Wollesen de Jonge har fået prisen i anerkendelse af hendes store indsats inden for jordforskning, skriver Aarhus Universitet.

Lis Wollesen de Jonge, der er professor i jordfyskik, er den eneste europæer blandt de 12 nyudnævnte Fellows, der ud over hende omfatter to eksperter fra Canada og ni fra USA. Den danske professor arbejder med jordstruktur, transport af kolloider i jorden, vandafvisning, og spektroskopisk forudsigelse af jordens fysiske egenskaber. På det seneste har hun også rettet fokus mod arktiske jorde og udvikling af jordbrug i Sydgrønland.

Betegnelsen Fellow er den højeste anerkendelse, man kan tildeles i Soil Science Society of America.

I øjeblikket har den 83-årige gamle society over 6000 medlemmer. Dens formål er at fremme jordvidenskab og overførsel af viden med henblik på at opretholde den globale jordressource.

- Jeg er dybt taknemmelig og beæret over udnævnelsen. Jeg har deltaget i Soil Science Society of Americas møder siden jeg selv var ph.d.-studerende i starten af 90'erne. At blive nomineret som Fellow i 2018 af mine internationale kollegaer og endelig opnå æren betyder rigtig meget for mig. Jeg er meget taknemmelig, siger Lis Wollesen de Jonge til Aarhus Universitet.