25-årige Jens Saksager skrev sin opgave som afslutning på den to-årige videregående uddannelse til jordbrugsteknolog med speciale i agro business management på Erhvervsakademi Aarhus.

I sin opgave beskrev Jens en ny strategi for sine forældres bedrift, Saksager, der producerer en million slagtekyllinger om året. I opgaven analyserede Jens også markedet for økologiske kyllinger. Det har betydet, at Jens Saksager er blevet tildelt DLBR-prisen for sin opgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er da dejligt at se, at man har lavet et ordentligt stykke arbejde. Det bekræfter mig i, at jeg er på rette vej, siger den nyuddannede prismodtager, der er tidligere faglært landmand og efter sommerferien skal arbejde som driftsleder på sine forældres bedrift i Vrå i Nordjylland.

Penge til ferie

Prisen blev uddelt ved dimissionen af 127 nyuddannede jordbrugsteknologer på Erhvervsakademi Aarhus, Tretommervej i Vejlby Risskov onsdag den 29. juni af udviklingschef Jakob Lave fra Seges .

- Jens Saksager har skrevet en hamrende god, gennemarbejdet opgave, der både teoretisk og praktisk er på et højt niveau. Han er i mine øjne en del af ny generation af højtuddannede landmænd, der tænker markedet og forbrugere sammen med deres faglighed. Det bliver en afgørende faktor i fremtidens fødevareproduktion, begrunder Jakob Lave.

Med prisen fulgte et kontant beløb på 5.000 kroner. Pengene vil Jens Saksager bruge på sin sommerfeie i Sverige.