Onsdag den 30. november kunne John Deere præsenterer nye topmodeller i den populære 6R-serie fra producenten, og det hele foregik på Agromek 2016

Som det første sted i verden har John Deere premiere på 6250R på Agromek. Den nye topmodel yder 250 hestekræfter nominel, men booster op til 300 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Længere akselafstand

Faktisk er der kommet to nye topmodeller til 6-serien i form af 6230R samt 6250R. De 11 modeller er delt ind i fire grupper, hvor det er akselafstanden, som deler grupperne op. De to nye topmodeller i 6R-serien har 10 centimeter længere akselafstand end den tidligere topmodel i form af 6215R, og akselafstanden er dermed 2,9 meter på de to nye modeller.

De to mindste grupper i 6R-serien kører med akselafstand på henholdsvis 2,58 meter samt 2,765 meter.

Nyt kørehåndtag

Den største nyhed på 6R-serien findes på højre armlæn i kabinen. For første gang nogensinde præsenterer John Deere et helt nyt kørehåndtag, som producenten kalder for CommandPro. Kørehåndtaget er fjedre påvirket, og giver chaufføren mulighed for at ændre hastighed på traktoren. Desuden betjenes kørselsretning nu også med fingerspidserne på højre hånd.

På det nye kørehåndtag har chaufføren også mulighed for selv at bestemme, hvilke funktioner man ønsker at benytte fra de syv valgfrie knapper, ligesom John Deere nu også giver mulighed for en curise-control, hvor motoromdrejninger og hastighed kan gemmes i knapper på kørehåndtaget.

Tætpakket motorrum

Når man ser den nye 6R-serie udefra, er et af kendetegnene luftindtaget, som sidder på venstre side af traktorens kabine - ligesom på 7R-serien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette skyldes, at det er samme 6,7 liters John Deere-motor, som den nu tidligere topmodel kørte med, som leverer effekten til de to nye topmodeller i serien. Man har blot sat kraftigere stempler i, hævet indsprøjtningstrykket til dieselolien, og krævet mere køling, for at nå op på 300 hestekræfter i topmodellen under boost-funktionen.

Det har betydet, at man har fået et tætpakket motorrum, hvor der ikke er plads til luftfilteret, som er rykket ud på siden af motoren sammen med luftindtaget.

John Deere forventer de to nye topmodeller til Danmark i 2017, og det bliver spændende at se, om de har kampen op, som Danmarks mest populær traktormodel, som John Deere 6215R er indehaver af på nuværende tidspunkt.