Weekendens tyverier af John Deere GPS-anlæg er ikke noget nyt for landets John Deere-forhandlere.

- Efter sidste års fangst af GPS-tyvene, som var på vej ud af Danmark med bagagerummet fyldt med John Deere-udstyr, troede vi at problemet var løst, men det må vi konstatere, at det er det ikke, fortæller Gert Freddy Jensen, servicechef hos Semler Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at det ikke bare er de danske John Deere-forhandlere, som er klar over problemet:

- John Deere ved naturligvis også, at vi har disse problemer, med GPS-anlæg som stjæles, og jeg kan fortælle, at man allerede nu er igang med at udvikle systemer, som kan fortælle om eksempelvis tyveri af anlæg, ligesom traktoren i forvejen rapportere omkring fejlkoder og lignende igennem portalen myjohndeere.com.

Montering af tracker

Det bedste og billigste råd på nuværende tidspunkt er stadig, at afmontere de gule AutoTrac-hatte om aftenen og tage hattene med hjem sammen med madpakken.

- Hos Semler Agro har vi monteret 50 til 60 GPS-tracker i autostyringshattene, og det var faktisk også én af disse løsninger, som førte os til tyvene sidste gang, fortæller Gert Freddy Jensen.

GPS-trackerne kan spores, også selvom der ikke er sat strøm til enhederne, men det kræver overvågning af udstyret:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ét af problemerne er, at alle GPS-trackerne skal overvåges, og sidste forår havde én af vores sælgere systemet koblet op på hans telefon - men det kræver dog, at man er klar på telefonen døgnet rundt, fortæller servicechefen.

At montere GPS-trackere i samtlige autostyringsanlæg fra John Deere, som kommer til landet, er måske hellere ikke en løsning:

- Én ting er montering af udstyret, noget andet er overvågningen, og det vil desværre kræve rigtig mange ressourcer at overvågne samtlige anlæg på nuværende tidspunkt.

Gert Freddy Jensen fortæller desuden, at hvis man opdager, at GPS-udstyret måske er på vej væk fra gården midt om natten, kan det være svært at få Politiet til at prioterer opgaven.

- Ofte får man at vide, at det kun er i tilfælde af ledige patjulevogne i området, der kan føre til en eventuel eftersættelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Servicechefens bedste råd er derfor, at man afmonterer de gule hatte til fyraften.