Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

John Deere i selskab med nye læssere

Af Helge Plougmann Nielsen - 10. okt. 2018 KL. 08:19

  • ww309271_1
  • ww309271_2
  • ww309271_3
  • ww309271_4

Semler Agro udløste i går første trin i deres firetrins demo-raket, der ud over nyheder fra John Deere også viser redskaber fra Vädested og Sulky samt læssemaskiner fra Kramer.

Arealer tilhørende JSJ-Agro ved Aabybro ved var første stop for Semler Agros landsdækkende demotur. Her kunne de besøgende opleve den nyeste traktorteknik fra John Deere, der blev demonstreret i marken sammen med redskaber fra Väderstad. På den stationære udstilling kunne der blandt andet se på nye arbejdsbiler fra VW samt reservedele og sliddele til både John Deere og Väderstad.

Klar med Kramer

Nyeste tiltag fra Semler Agro er lanceringen af hjul- og teleskoplæssere, og på demoturen vises de tre serie af læssemaskiner, der leveres af den tyske producent Kramer.

- Samtlige læssemaskiner fra Kramer er hjulstyrende, og kan køres enten med styring på alle fire hjul, styring på to hjul eller krabbestyring. I forhold til en knækstyret maskine er en hjulstyret maskine lettere at manøvrere, og hjulstyringen giver også maskinen konstant stabilitet.

Mindste modelserie omfatter maskiner med en løftekapacitet på et til seks ton. Mellemste model, som kaldes T-serien, omfatter maskiner med en løftekapacitet på 2,5 til 5,5 ton. I modsætning til den mindste model er T-serien med teleskoparm, siger Alexander Sutton, der er produktspecialist på Kramer og Sulky. Topmodellen fra Kramer er en serie af teleskoplæssere med ikke mindre end ni modeller, der alle er designet til landbruget.

- De ni modelle omfatter læssere, der løfter fra cirka tre og til seks ton, og som har en maksimal løftehøjde på seks til ni meter. Alle maskiner kører med Deutz motorer og er med hydrostatisk transmission, hvor der uden at skifte gear kan køres 0-40 km/time, forklarer Alexander Sutton.

Interesse for avancerede gødningsspredere

Semler Agro har i snart to år forhandlet gødningsspredere fra franske Sulky, og ifølge Alexander Sutton er det først og fremmest de avancerede spredere med blandt andet sektionskontrol som de danske landmænd efterspørger.

- Sulky tilbyder en bred vifte af spredere lige fra mindre og simple spredere og til store bugserede spredere. Her i landet efterspørges der først og fremmest spredere med stor præcision og med mulighed for blandt andet sektionskontrol og gradueret tildeling. Med Sulky X40+ og X50+ har landmanden mulighed for at graduere gødningen individuelt på højre og venstre side af maskinen. Sprederen kontrolleres enten fra Sulkys Quartz 800 terminal eller via Isobus og traktorens terminal, siger Alexander Sutton.

Mindre model med mere olie

En af de demonstrerede John Deere traktorer var en 6155R, og sådan umiddelbart var der ikke noget nyt at se på traktoren.

- Den ligner sig selv, men fra 2019 kan vi levere den med en hydraulikkapacitet på 155 liter/minut og med CommandPro joysticket. Det gør traktoren velegnet til at køre med eksempelvis majssåmaskine eller marksprøjte, der kræver en stor hydraulikydelse, siger salgskonsulent Christian Frigaard.

Traktoren er monteret med en generation fire CommandCenter med en 4600 skærm, og her er der nyheder på vej, som gør det lettere at være traktorfører

- Fra 2019 kan både 4600 og 4640 skærmen køre Ultimate aktivering. Med Ultimate får traktoren AutoTrac vendeautomatik, så traktoren selv vender på forageren. Der er også mulighed for på en nem og hurtig måde at dele data med andre traktorer på marken. Det kan eksempelvis være to gyllesæt der deler spor, og med Ultimate sker det direkte imellem de to traktorer, og uden at det skal en tur ud over det store internet. Ultimate kan også arbejde med en passiv styring af redskabet efter traktoren. Ved at montere en GPS-antenne på redskabet og dele RTK referencesignalet med traktoren, kan redskabet holdes i det nøjagtige spor, siger Christian Frigaard.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame