Når man er på ferie i eksempelvis Sydeuropa, og kommer ud på landet, så vil man sikkert bemærke den forskel, der er på landbrugene i det aktuelle land og Danmark. Både størrelsen på bedrifterne, kulturene på ejer, ansatte og hvilke maskiner der bruges.

Men er forskellene så store igen?

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvis alle maskiner kommer fra samme producent ? eller måske samme forhandler. Så er det langt lettere for forhandleren at være skrap på pris og service

- Christoph Wigger, chef for John Deere, Region 2, som dækker Europa, Mellemøsten og Nordafrika

Det spørger Christoph Wigger, chef for John Deere, Region 2, som dækker Europa, Mellemøsten og Nordafrika.

Han tror på, at landmænd i eksempelvis Italien, Tyskland og Danmark kan være forskellige på flere punkter, men også have flere ligheder:

- Hvis vi tager en mælkeproducent i Italien og Danmark, så har de begge en fuldfodervogn fra samme producent. De har måske begge en malkerobot af samme producent, traktorerne kan også være fra samme producent, det samme kan kreaturvognen, sprederen, som bruges på græsmarken og lignende.

- Det kan nemt være, at de har vidt forskellige holdninger til hvordan græsset skal være, når det ensileres, eller hvordan majsen skal crackes af finsnitteren ? men finsnitteren, som maskinstationen kommer med, kan være helt identisk i Danmark som i Italien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Service i centrum

- Med dette i baghovedet tror jeg, at mange af de tanker, som kommer fra USA omkring full-line stretegi, kan være ret fornuftige i mange sammenhænge, men ét klart punkter skiller sig ud, som en meget fast fællesnævner: Serviceniveauet, påpeger Christoph Wigger.

- Hvis alle maskiner kommer fra samme producent - eller måske samme forhandler. Så er det langt lettere for forhandleren at være skrap på pris og service - og vide præcis, hvilken kunde han har med at gøre. Alle kunder skal naturligvis have samme høje serviceniveau, men det er ikke sikkert at fritidslandmanden vil betale en mekaniker for at komme ud en søndag og lappe et dæk, hvis det kan vente til mandag morgen, hvorimod når det er maskinstationen, der ringer med samme udfordring, så er det med at komme afsted til kunden omgående - ligegyldig om det er søndag eftermiddag eller onsdag aften.