I 2014 havde Damsgaard Rasmussen en John Deere S685-mejetærsker fra Midtjysk Maskincenter på prøve. Begejstringen for den nye maskine var så stor, at det resulterede i bestilling af to nye John Deere S685-mejetærskere med 35 fod Draper-skærebord.

Med i købet fulgte også en VIP-tur. I forbindelse med købet af de nye mejetærskere fik Jens Erik og Niels Arne fra Damsgaard Rasmussen nemlig en såkaldt Golden Key Tour til John Deeres mejetærskerfabrik i Zweibrücken i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Deeres Gold Key-koncept betyder, at man som køber af f.eks. en ny John Deere-mejetærsker har mulighed for at få en VIP-tur, som inkluderer en fabriksrundvisning, og under en mindre ceremoni får man overrakt "Den Gyldne Nøgle" til ens nye mejetærsker.

Sidste i februar måned ankom de to mejetærsker til Midtjysk Maskincenters afdeling i Trige, hvor de skal klarkøres til den kommende høstsæson

20 år med John Deere

Damsgaard Rasmussen driver selv et landbrug på ca 950 ha, og de høster omkring 400 ha for kunder i Randersområdet. Derudover har de andre opgaver indenfor kommuner og vintertjeneste, ligesom de udlejer lagerplads til korn- og foderstofopbevaring.

John Deere-mejetærskere er ikke noget nyt for Damsgaard Rasmussen. I de sidste 20 år har de nemlig kørt med John Deere-mejetærskere, så de kender produktet, som de værdsætter for deres kvalitet, kapacitet og ikke mindst holdbarhed.

Til sæson 2015 regner de med at skulle høste et samlet areal på 1.300-1.400 ha.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to tidligere mejetærskere, en John Deere S690 årg. 2008 og en John Deere S690 årg. 2009 købt i 2012, kørte begge med et traditionelt 30 fod skærebord. Til de nye S685-mejetærskere er valget faldet på et 35 fod Draper-skærebord. At det blev et Draper-skærebord skyldtes, at det er fantastisk til afgrødeindføring af tætte, lave eller liggende afgrøder, hvilket maksimerer den høje kapacitet i S-serie-mejetærskere.

John Deere S685 kendetegnes bl.a. ved dens store rummelige kabine med god plads til opbevaring, slanke hjørnestolper og buet forrude som bidrager til et optimalt udsyn. ProDrive-transmissionen giver præcis kontrol over hastigheden og en god trækkraft. Stor korntank på 14.100 l og en kraftig motor med 579 hk.