Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Jobcentre i udlandet skal skaffe arbejdskraft

Af Rasmus Dalsgaard, rd£fbg.dk - 26. jun. 2019 KL. 08:59

Den friske aftale mellem Socialdemokratiet og støttepartierne vil gøre det nemmere at skaffe udenlandsk arbejdskraft.

Den kommende socialdemokratiske regering har i aftalen med sine støttepartier forpligtet sig til at forbedre mulighederne for at ansætte kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Det skal ifølge den politiske aftale, som netop er indgået, sikre, at virksomheder eller velfærdsinstitutioner, der har en konkret mangel på arbejdskraft, på minimum faglært niveau, hurtigt og ubureaukratisk kan tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Ifølge aftalen bemyndiges en ny beskæftigelsesminister til at definere indenfor hvilke stillingsbetegnelser, der kan rekrutteres på baggrund af objektive kriterier for manglen på arbejdskraft.

- Forudsætningen skal være, at arbejdsgiverne lever op til danske løn- og ansættelsesvilkår og deres samfundsmæssige pligter for eksempel i form af at tage ansvar for uddannelse af lærlinge og elever, står der i aftalen.

Desuden agter regeringen at inddrage arbejdsmarkedets parter, som vil blive bedt om at komme med indstilling til en konkret model, som skal danne grundlag for politiske drøftelser.

Efter et år evalueres det, om ordningen fungerer efter hensigten.

Og så skal der oprettes danske jobcentre i udlandet.

"Ved at oprette nye danske jobcentre i andre lande i Europa, og gennem et nyt samarbejde med erhvervslivet, hvor der åbnes for flere engelsksprogede studerende fra resten af Europa på de områder, hvor virksomhederne mangler medarbejdere, kan der tiltrækkes mere europæisk arbejdskraft. En ny regering vil søge at fastholde internationale studerende, som har taget deres uddannelse i Danmark og fjerne loftet over engelsksprogede uddannelser," hedder det i aftalen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame