I forvejen var den vældig gennemtænkt, den vaskerobot, som Jakobs Smedie i Bedsted præsenterede for få år siden. Nu er den fritkørende vaskerobot blevet yderligere forbedret med en ny form for styring, så den kan arbejde under temmelig vanskelige forhold. Forbedringerne har indbragt nyheden to stjerner op til Agromek.

Den nye afstandsstyring, som Jakobs Smedie har udviklet, gør robotten mere fleksibel, så den nu kan køre frit i staldrummet. Vaskerobotten kan med den nye styring anvendes til mere udfordrende staldsystemer, f.eks. stalde med storstier eller kyllingehuse, hvor rækkevidden fra robotten ikke tidligere har været tilstrækkelig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har taget vores standardrobot og gjort det, så den kan styre på den ene aksel, altså dreje til højre og venstre. Derudover har vi sat en lasermåler på toppen af robotten, så den selv kan måle hvor langt, den er fra væggen. Den afstand, robotten måler til væggen, når man starter den, vil den så automatisk holde, når den begynder at køre frem og tilbage, forklarer indehaver af Jakobs Smedie, Jakob Søndergaard, der tilføjer, at forbedringerne gør, at robotten får mange flere anvendelsesmuligheder, såsom kyllingehuse, Domino-staldsystemer med mere.

Baggrunden er, at nogle af Jakob Søndergaards kunder for nogle år siden efterlyste en vaskerobot, der kan anvendes på smalle gange. Den blev sat i produktion, og det er den model - Wash Power Proff - der nu er forbedret.