Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Jægere kan bringe svinepest med hjem

Af Maskinbladet - 12. okt. 2018 KL. 10:00

Jagt i udlandet er forbundet med særlig risiko for at bringe smitsomme sygdomme som svinepest og mund- og klovsyge med hjem.

Kun én dråbe blod kan koste 30 milliarder. Sådan skriver Seges Svineproduktion på sin hjemmeside. Nu går næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen, ud med en advarsel til alle jægere.

-Som svineproducent og jæger har vi et et særligt ansvar for, at der ikke kommer sygdomme som Afrikansk svinepest ind i landet, når vi går på jagt i udlandet, siger Erik Larsen.

Afrikansk svinepest har spredt sig i Polen og de baltiske lande. Det er derfor meget vigtigt at tage forholdsregler, hvis man som jæger går på jagt i disse områder. Et udbrud kan i værste fald koste op mod 30 milliarder kroner i tabt eksport af svinekød.

Stor smitterisiko

Afrikansk svinepest er en meget smitsom virussygdom hos såvel vild- som tamsvin. Siden 2008 har sygdommen spredt sig i Østeuropa med udspring fra Georgien. Hvert år spredes smitten yderligere.

Virus fra Afrikansk svinepest kan ikke smitte mennesker, men jægere har stor risiko for at slæbe smitten med til Danmark, når vildsvinekødet bringes med hjem. Afrikansk svinepest har aldrig været konstateret i Danmark, men et udbrud vil lukke alle eksportmarkederne for svinekød, advarer Seges.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame