De seneste års landbrugskrise har gjort de danske bedrifter til et attraktivt investeringsobjekts for eksterne investorer. Det skriver finans.dk.

De lave afregningspriser har været med til at presse prisen på ejendommene i bund, og det kan gøre de danske gårde til en god investering. Et af de firmaer, der medvirker til opkøbet af danske landbrugsejendomme, er Blue Harvest. Firmaet har base i Schweiz, og Blue Harvest hjælper eksterne investorer med at opkøbe danske landbrugsejendomme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Meget tyder på, at der i 2017 vil komme en markant stigning i antallet af danske gårde, som sælges til eksterne investorer. Vi har identificeret mulige investeringer i dansk landbrug for over én milliard kroner. Min forventning er, at vi i 2017 vil formidle salg af danske landbrugsbedrifter til udenlandske investorer for 300-500 millioner kroner, siger Jens Ohnemus, der er administrerende direktør for Blue Harvest, til finans.dk.

Hos Seges glæder man sig over interessen udefra, da den kan være med til at løse problemet med generationsskifte:

- Derfor er det glædeligt, at et stigende antal eksterne investorer viser interesse for at købe danske gårde. Foreløbig er omfanget begrænset set i forhold til, hvilke enorme investeringer der er brug for. De eksterne investeringer udgør endnu kun få milliarder kroner, men på længere sigt kan investeringer fra især institutionelle investorer - som pensionskasser - få et større omfang, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef hos Seges, til finans.dk.