Den internationale medlemsorganisation World Farmers' Organisation (WFO) opfordrer nu medlemmer og politikere til at samarbejde og gå aktivt ind i kampen mod antibiotikaresistens, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Det sker efter, at Landbrug & Fødevarer for mere end to år siden opfordrede den internationale landbrugsorganisation til at vedtage en politik på området. Og når man læser WFO's opfordringer, er det tydeligt, at der er solide danske aftryk på den vedtagne politik:

Artiklen fortsætter efter annoncen

WFO opfordrer blandt andet til at udfase brugen af vækstfremmere, at udfase brugen af kritisk vigtige antibiotikatyper og at udfase forebyggende brug af medicin. De opfordrer desuden til, at dyrlæger skal tjene penge på rådgivning - ikke på salg af medicin.

Alle sammen forslag, der allerede er gældende i dansk landbrug i dag.

- Jeg er glad for, og stolt af, at det er lykkedes os at få WFO med på den her dagsorden. Selvom landbruget står for en lille del af den menneskelige resistensproblematik, så tager vi vores andel meget alvorligt. I Danmark er vi allerede langt fremme, men det er vigtigt, at vi får vores udenlandske kollegaer med, siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Hun understreger, at når man taler om antibiotikaresistens, er det vigtigt at huske på, at resistente bakterier ikke respekterer landegrænser:

- Det betyder, at den globale adfærd har lokale konsekvenser, og uhensigtsmæssig brug af antibiotika i udlandet kan accelerere forekomsten af resistente bakterier i Danmark. Der er med andre ord brug for en global indsats på en af vor tids største sundhedsudfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danske landmænd har også reduceret forbruget af antibiotika markant ved hjælp af en målrettet indsats og et højt sundhedsniveau.

- Og mens vi knokler videre, tillader vi os at være stolte af, at danske landmænd igen og igen leverer store resultater, der har betydning langt ud over vores egne landegrænser, siger Lone Andersen.