Høsten på den nordlige halvkugle nærmer sig sin afslutning, og den amerikanske soja- og majshøst er nu så langt, at den vurderes ikke at kunne gå galt.

- Derfor begynder det at blive svært at se, hvad der skal presse priserne væsentligt op på denne side af nytår. Der er derfor også udsigt til lav volatilitet på afgrødemarkedet året ud, og dette laves der formentlig først om på, når det sydamerikanske vejrmarked sætter i gang i det nye år, skriver Jyske Markets i sin seneste markedsvurdering.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

WASDE

Jyske Markets tilføjer, at den seneste WASDE-rapport, som det amerikanske landbrugsministerium udsendte i går med analyser af verdensmarkedsforholdende for landbrugsafgrøder, blot var en bekræftelse af det gode forsyningsbillede, der på forhånd var forventet.

- Rapporten bekræftede en opjustering af de amerikanske sojaudbytter og en nedjustering af de amerikanske majsudbytter, hvor der til trods stadig er udsigt til rekordudbytter, fremgår det af dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets.

Det amerikanske marked reagerede ifølge Jyske Markets med fald til hvede og majs på 2,5 procent, mens soja kunne nøjes med fald på 1 procent.

- Vi forventer på den baggrund at de europæiske afgrøder vil være presset fra åbningen i dag, skriver Jyske Markets.