Landbrugsstyrelsen ændrer reglerne for ordningen Økologisk Arealtilskud, så det ikke længere er muligt at få et nyt tilsagn til arealer, der er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens § 3, også kaldet § 3-arealer.

Regelændringen skyldes, at det i de allerfleste tilfælde ikke er tilladt at bruge pesticider på § 3-arealer. Hvis det i forvejen er forbudt at bruge pesticider på et areal, kan der ifølge EU-reglerne ikke gives Økologisk Arealtilskud, som blandt andet gives for at drive arealet uden brug af pesticider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man ændrer regler, da langt de fleste § 3-arealer alligevel ikke er støtteberettigede, og det giver meget ekstra sagsbehandling, når der skal tages individuel stilling i hver sag. Det vil på sigt betyde hurtigere sagsbehandling og dermed også hurtigere udbetaling af Økologisk Arealtilskud.

Overgangsordning i 2018

Der er en overgangsordning i 2018, hvor du stadig kan søge tilsagn til § 3-arealer i Fællesskemaet. Dette kræver dog, at du henvender dig hos den kommune, hvor arealet ligger og ansøger om at få ophævet § 3-beskyttelsen af arealet.

Hvis kommunen godkender din ansøgning, skal kommunen ændre § 3-udpegningen inden den 1. november 2018, så arealet ikke fremgår af § 3-registreringen på Danmarks Miljøportal på denne dato. Hvis du har fået et tilsagn til dit areal, men arealet stadig er registreret som et § 3-areal den 1. november 2018, så bortfalder tilsagnet for dette areal.

Denne ændring betyder ikke noget for de eksisterende tilsagn på § 3-arealer. Så hvis du allerede har et tilsagn på et § 3-areal, kan du fortsat få udbetalt tilskud for dette areal.