Viborg Amts Indkøbsforening ligger inde med over 20 millioner kroner, som bare venter på, at landmænd og virksomheder med behov for lån til en maskine, et produktionsredskab eller andet løsøre dukker op, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

En indkøbsforening er en gammel institution indenfor dansk landbrug og formålet er at låne penge til landmænd og virksomheder, der arbejder i landdistrikterne og har behov for kapital til indkøb af maskiner og redskaber til fornuftige renter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I princippet køber Indkøbsforeningen den ønskede maskine eller redskab og landmanden kan bruge den, mens han løbende betaler af, fortæller formanden for Viborg Amts Indkøbsforening Henning Lassen.

Medlemmerne bestemmer selv, hvilken maskine, der skal købes ind, men ifølge kontrakten er det Indkøbsforeningen, der ejer den indtil sidste afdrag og renter er betalt.

Henning Lassen forklarer, at tilbuddet fra Indkøbsforeningen er et seriøst alternativ til både banklån, der ofte kan være vanskelige at få og til de ofte dyre lån hos forhandleren.

- Vi synes selv, det er et super godt tilbud, siger formanden og understreger, at interesserede bestemt ikke skal holde sig tilbage for i det mindste at forhøre sig om mulighederne for indkøbsforeningen har ikke mange betænkeligheder ved at låne penge ud.

Lånegrænsen i Indkøbsforeningen går ved 1 million kroner pr. medlem. Man opererer med en fast rente på 3,5 procent og en afdragstid på 5 år eller 8 år, alt efter om det indkøbte materiel er brugt eller fabriksnyt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ansøgning om maskinfinansiering via Indkøbsforeninger sker ved henvendelse til den lokale Indkøbsforening, hvor man naturligvis kan oplyse om krav til udbetaling og oprettelse.

Viborg Amts Indkøbsforening har ydet lån til egnens husmænd og jordbrugere lige siden 1939 og er én af i alt 15 tilbageværende danske Indkøbsforeninger.