- Melorme er et godt alternativ til kødproduktion. Melorm indholder masser af proteiner, vitaminer, mineraler og gode omega fedtsyrer.

Vinderen af Agrarøkonomprisen talte varmt for sit projekt med melorme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Katrine Lykkegaard Christensen fra Bygholm Landbrugsskole løb med sejren og vandt dette års agrarpris for sin hovedopgave på agrarlinjen.

- Det er vildt, at jeg får lov til at vinde. Tusinde tak, sagde en både stolt og glad vinder af 1. pladsen.

Vinderen fortalte om sine forsøg med at få danskerne til at prøvesmage melormene i fødevarer. Nogle nægtede at smage, mens andre var mere positive og nysgerrige.

- Nu siger I garanteret alle sammen. Ad. Men jeg forestiller mig ikke, at vi skal spise ormene hele, men forarbejde dem til mel, og bruge dem som ingrediens i fødevareproduktion, sagde Katrine Lykkegaard Christensen.

Soldaterfluer

Prisvinderen er allerede i gang med næste projekt med insekter i fødevarer. Hun samarbejder i øjeblikket med en insektfarm på Als, som producerer soldaterfluer til fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Målet er at producere 200 kg fluer om dagen, som både kan bruges til foder og som økologisk gødning. Måske sidder der her i dag nogle økologiske landmænd, som tænker, at det er en mulighed i jeres bedrift, sagde prisvinderen.

Med førstepladsen følger 10.000 kr.

Turisme i landbruget

Tredjepladsen går til Niels Hansen Schmidt fra Gråsten Landbrugsskole. Han får prisen for sin hovedopgave med at belyse trends og omstillingsparathed i landbruget i forhold til forbrugernes efterspørgsel. Med prisen følger 5.000 kr.

Andenpladsen går til Karina Mie Grube fra Dalum Landbrugsskole for hendes hovedopgave om fremtidens landbrugsturisme. Med prisen følger 5.000 kr.

Det er 7. gang Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab, Nordea og Landbrug og Fødevarer uddeler prisen.