Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hypred sætter fokus på kalvenes sundhed

Af Finn Gade Knudsen - 21. jan. 2016 KL. 11:09

På Nutrifair i Fredericia præsenterer Hypred deres nye produktlinje, som sætter kalvenes sundhed i centrum.

Efter at fokus for alvor er blevet rettet på kalvene og deres dødelighed, har flere virksomheder taget produkter på hylderne, som giver landmanden redskaber til at hjælpe kalven igang, særligt i forhold til diarré.

Hypred har også set behovet for produkter til dette formål, og har derfor lanceret en komplet serie, som kan løse de problemer den enekelte landmand står med.

- Vi er overbeviste om, at en sund kalv der undgår store sundhedsproblemer, bliver til en bedre ydende ko, siger Thomas Poulsen, salgschef, Hypred.

Produkserien som de præsenterer på Nutrifair, består af to step. Første steb er forbyggende, beregnet til at give kalven umiddelbart efter fødsel, hvor step to er til lidt ældre kalve, og kalve, der allerede har fået diarré.

- Blandt de nye produkter vi har, er Enerfeed et stærkt forebyggende produkt, til de mælkeproducenter, der allerede kender deres råmælkskvalitet, siger Thomas Poulsen og fortsætter:

- Enerfeed er et energiboost, som giver kalven en ekstra styrke til at komme godt igang med optagelsen af mælk, samtidig med at den tildeler kalven et jerntilskud.

Kender man ikke sin råmælkkvalitet, eller er den dårlig, skal man i stedet bruge Colofeed, som også indeholder præbiotika og antistoffer, der ifølge Thomas Poulsen er med til at styrke de kalve, der ikke får en sikker start fra råmælken.

Enerfeed og Colofeed er begge forebyggende produkter, men dukker diarrén alligevel op, har Hypred og fået et nyt produkt på hylden, som hjælper kalven med at komme videre.

- Vi har længe haft Hydrafeed, som indeholder elektrolyter. Nu har vi så også fået Diafeed, som beskytter tarmslimhinden mod mikroorganismers indtrængen i tarmvæggen, og opretholder den gavlige flora, siger Thomas Poulsen.

Farmtest tegner godt

Da produkterne er helt nye, er der endnu ikke store mængder af erfaringer at kigge på. Men Hypred har lavet en mindre uvidenskabelig farmtest, hos en mælkeproducent i Danmark.

- Vi tildelte 20 kalve vores forebyggende produkt, samtidig med at 20 tilsvarende kalve i samme miljø, ikke fik produktet, fortæller Thomas Poulsen og fortsætter:

- Resultatet i den test viser, at tilfældene af diarré hos de behandlede kalve, var 43-45 procent lavere, end de ikke behandlede kalve.

Hypred forventer sig meget af salget, da de oplever en øget fokus på kalvesundhed.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame