Der bliver stadig solgt såmaskiner fra den nordfynske maskinfabrik Fiona, der blev erklæret konkurs i mandags. Men det er ikke længere maskinfabrikken selv, der sælger maskiner, reservedele eller stumper. Det er noget, konkursboets kurator Niels Bo Andersen tager sig af.

- Hvis der er landmænd, der mangler såmaskiner eller sliddele, skal de bare henvende sig. Vi sælger alt det, vi kan, og vi er jo midt i såsæsonen, så der er altid nogle, der står og mangler nogle stumper, siger Niels Bo Andersen fra advokatfirmaet Andersen Partners.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at der er et lager af nye maskiner på virksomheden i Bogense.

Tilbagegang

Fiona valgte selv at indgive konkurs-begæringen forleden.

- Gennem en årrække har der været en vedvarende tilbagegang, og det fik selskabet til at indgive konkursbegæringen, siger Niels Bo Andersen.

Foreløbig er de 14 ansatte sendt hjem i 14 dage, indtil kurator har dannet sig et overblik over, hvad der skal ske. Ud over at realisere værdier i selskabet, prøver Niels Bo Andersen at sælge hele virksomheden.

- Vi prøver for fuld kraft at stable et salg af virksomheden på benene. Enten for nogle, der vil køre produktionen videre på stedet, eller som vil overtage produktionen og flytte det til et andet sted. Det er der en righoldig interesse for, men vi er jo heller ikke begyndt at snakke priser endnu. Men interessen er stor, siger Niels Bo Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brug for reservedele

Han mener, der er muligheder i Fiona, som har fremstillet maskiner til landbruget siden 1896. Virksomheden har i vid udstrækning selv solgt reservedele til kunderne.

- Der skal jo stadig leveres reservedele, så der er et eftermarked, konstaterer Niels Bo Andersen. Hvis man står og mangler en ny, blå såmaskine – eller et andet produkt fra Fiona – eller hvis man overvejer at drive en maskinfabrik, ”så kan der gøres en fornuftig handel”, siger kurator Niels Bo Andersen.